Over wel of niet jezelf willen/kunnen/moeten zijn in de media,

In de VondelCS serie 'Off the Record' voert het publiek een eerlijk gesprek met relevante gasten over onderwerpen uit de media. We doen dit offline, voeren geen debat en zetten niks op scherp. Wel is er volop ruimte voor vragen en twijfel. In deze editie: over wel of niet jezelf willen/kunnen/moeten zijn in de media.

Nikkie de Jager, ofwel NikkieTutorials, kwam internationaal in het nieuws met haar coming out als transgender. Helaas deed ze dit niet uit eigen initiatief, ze werd afgeperst en had geen keuze. En herinner je de coming out van Ellen Degeneres in 1997 nog? Dat was BREAKING! Een homo op TV!

Hmmm ok, dus hoe ver zijn we in 23 jaar gekomen? Homo's komen tegenwoordig altijd uit de kast, toch? Maar mogen ze er ook weer in? Of een beetje? En eenmaal uit de kast gekomen mogen ze dan ook zijn wie ze willen zijn of bepaalt iemand anders dat? En als je helemaal niet wilt dat mensen weten dat je transgender bent, moet je het dan toch zeggen? Hoe zit het anno 2020 met stereotypering en kom je daar ooit nog vanaf? En zou het helpen als er gewoon veel meer LGBTIQ+ rolmodellen waren in de media?

Jessie Maya,Splinter Chabot en nog een surprise guest (wordt binnenkort bekendgemaakt!) gaan erover in gesprek; met elkaar én met het publiek. Heel belangrijk: in Off the Record worden actuele hoogtepunten uit de media in een open en veilige sfeer offline besproken. Meedoen is gratis maar je moet wel een gezonde dosis empathie bezitten. Last but not least: We tolereren geen racisme, seksisme en andere rottige ismes.

Het is gratis, reserveer wel even een ticket!

Hou me op de hoogte via het Facebookevent!

Deel dit artikel