Tien jaar geleden bevestigde Apple een cameraatje aan de voorkant van de nieuwe iPhone, en de selfie was geboren. Niet veel later volgde het heiligdom Instagram, en kort daarop de Instafilters wat een vorm van AR (Augmented Reality) is. Sinds kort is het ook mogelijk om je eigen Insta(face)filters te ontwerpen waar je, als je een beetje creatief bent, massa’s volgers mee kunt winnen. Hoe dat moet, leer je in dit Vondel College. 

Designers, influencers en bedrijven kunnen hun persoonlijke Instagram-filters ontwikkelen door middel van de Facebook AR-studio. Er wordt steeds meer gebruik van gemaakt, want de succesvolle Instafacefilter kan een account miljoenen volgers en gebruikers opleveren.

De AR-Studio is nu open voor iedereen en kunstenaars zijn massaal ingestapt. Een voorbeeld is onze gastdocent Chris Pelk, die experimenteerde met het maken van zogenoemde ‘independent filters’ op Instagram en binnen zes maanden 1,1 miljoen volgers had en 1 miljoen gebruikers. 

Wil jij weten hoe je een Insta(face)filter maakt? Hoe je er volgers mee wint? Hoe je een product of merk optimaal kan promoten? Kom dan naar Vondel College op 24 oktober en leer van de allerbeste filter-masters van Nederland. 

Aanmelden voor het FB event

Tijd: 17:00 - 19:00

Gastdocenten

Art Director New Media bij livewallconcepts.com én Official Instagram Effect Creator Chris Pelk kreeg 1 miljoen volgers en 1 miljard Instragramfilter gebruikers erbij... binnen een halfjaar!

Tim van der Wiel is een twintig-jarige topondernemer die alles over marketing en Instafilters weet. Hij is oprichter van GoSpooky, een full-service social media agency. In 2017 werd Tim door het Amerikaanse zakenblad Forbes in hun jaarlijkse 30 Under 30 medialijst geplaatst. Daarnaast werd GoSpooky door de Stichting Adverteerdersjury Nederland uitgeroepen tot het beste nieuwe reclamebureau van dat jaar. In 2018 was Tim de hoogste binnenkomer in de Adformatie top 100, de lijst voor mensen die het verschil maken in de Nederlandse creatieve industrie. Hierin werd hij genoemd als “de Max Verstappen van de reclamewereld”.

Tickets

Een kaartje voor Vondel College kost maar een kleine €5,00, zelfs met een drankje incl! 

Ik wil een ticket
Deel dit artikel