NeverEnding Stories is een interculturele boekentalkshow en geschiedenisles waarin ROSE STORIES, in samenwerking met VondelCS, 's werelds grootste klassiekers opnieuw onder de loep neemt. Wat maakt het boek een klassieker, hoe vormt het onze wereld en hoe zit dat in andere culturen? We ontleden ze met kenners en liefhebbers. Jij mag meedoen.

WAANZINNIGE VROUWEN: Virginia Woolf, Sylvia Plath en Ingrid Jonker

Virginia Woolf, Sylvia Plath, Ingrid Jonker: allemaal waanzinnige vrouwen in meerdere opzichten: briljante schrijvers op zoek naar ruimte en vrijheid om zich te uiten. Wat maakt hen zo fascinerend? In 'The Hours' vertaalt Michael Cunningham op prachtige wijze de stem en het gevoelsleven van vrouwen die gebukt gaan onder sociale verwachtingen en de beperkte rol van de vrouw. We kijken naar de tijdsgeest, zoomen in op de personages, de schrijvers, hun omgeving, seksualiteit, maatschappelijke normen, invloeden en mentale gezondheid.

We beginnen om 19.30. We hebben luie stoelen en gratis warme chocolademelk! Blijf ook op de hoogte via het Facebookevenement

Ik wil een ticket!

ROSE stories is een plek waar verhalen uit verschillende culturen een vorm vinden. Naast de initiatiefnemer van NeverEnding Stories zijn zij bijvoorbeeld uitgever van het boek 'Rebelse meisjes' en producent van het theaterstuk 'Melk en Dadels'.  

NeverEnding Stories is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam Stadsdeel West en Literatuur Vlaanderen.

Volgende edities:

1 april

HEKSERIJ & HYSTERIE. Met o.a. Jeanne d’Arc en De Heksen

13 mei

LUST & CENSUUR Met o.a. 50 Shades of Grey & De Kamasutra

Deel dit artikel