Vanaf 2020 wordt het social credit systeem van Alipay in China verplicht. De dystopische Netflix serie Black Mirror lijkt hier werkelijkheid te worden. En met de ontwikkeling van 5G lijken wijzelf ook niet meer veilig voor een digitaal dominante wereld. Op 26 november geeft tech-expert Ben van der Burg ons tijdens een speciaal Vondel College dé handvatten om te dealen met de digitale invasie. Journalist Eva de Valk modereert het College.

Hoe blijf je jezelf in een data-dominante wereld?

De druk van deze hyperconnectiviteit ervaar je misschien als je vandaag voor de honderdste keer je telefoonscherm ontgrendelt en deze zal alleen maar groter worden. Om uit dit web van mobiel internet te blijven, doet tech-expert Ben van der Burg tijdens dit Vondel College drie urgente toekomstvoorspellingen en geeft hij cruciale tips voor hoe je jezelf kan blijven in jouw data-dominante wereld. Kennis is macht, en die macht ligt nu bij de grote techbedrijven.

Nee, we kunnen niet meer terug: het mobiele tijdperk is al hier. Na het volgen van dit Vondel College heb je wél de kennis in huis om je net iets bewuster (en gewillig) te laten meevoeren in de data-gedreven toekomst. 

Ik meld me aan op Facebook!

Ben van der Burg is, naast ex-topsporter, schrijver en showhost, dé Nederlandse expert op het gebied van technologische ontwikkelingen en de impact ervan op onze samenleving. Hij bespreekt deze thema's wekelijks in zijn BNR podcast 'De Technoloog' 

Eva de Valk is de moderator van dit College en zal Ben interviewen. Ze is journalist op het gebied van technologie & innovatie en oprichter van journalistieke consultancy De Graaf & De Valk. Eerder was zij verantwoordelijk voor de techpagina's van NRC en werkte zij als correspondent in Silicon Valley voor NRC, de Groene Amsterdammer en diverse radio- en tv-programma's. Ze schreef het boek 'Silicon Valley, Waar de toekomst wordt gemaakt'. Ook geeft zij lezingen en is gecertificeerd dagvoorzitter.

Ik wil een ticket!

Deel dit artikel