NeverEnding Stories is een interculturele boekentalkshow en geschiedenisles waarin ROSE STORIES, in samenwerking met VondelCS, 's werelds grootste klassiekers opnieuw onder de loep neemt. Wat maakt het boek een klassieker, hoe vormt het onze wereld en hoe zit dat in andere culturen? We ontleden ze met kenners en liefhebbers. Jij mag meedoen.

FOREVER JANE AUSTEN: Sense and Sensibility, Pride and Prejudice en Persuasion: romans over vrouwen die op zoek gaan naar een man om hun leven mee te delen. Of beter gezegd: over vrouwen die wachten tot ze gevonden worden door een man om hun leven mee te delen. Want meisjes hadden zelden zelf iets te beslissen over hun liefdesleven en dat vond Jane verschrikkelijk. Vandaar dat haar boeken vol staan met sarcasme en ironie en dat de nooit getrouwde Jane voorgoed in ons geheugen geschrift staat. 

Een tribute aan Jane Austen en haar werk. Wat betekenen haar boeken en personages voor ons? Hoe kan het dat er Jane fanclubs worden georganiseerd van Iran tot Groenland en waarom raken deze boeken ons zo?

DE SPREKERS

Karin Quint is freelance journalist, reisgidsenauteur en fotograaf. In 2009 richtte zij de website JaneAusten.nl op, de Nederlandstalige website over Jane Austen. Voor Uitgeverij Gottmer schreef ze de reisgids 'Het Engeland van Jane Austen', waarvan de Engelse editie in 2019 verscheen bij ACC Art Books. Ze is dus een echte Jane Austen kenner en zal deze avond veel inzichten brengen!

Samya Hafsaoui is presentator op TV en een schrijver. Haar interviews zijn gepubliceerd bij o.a. GLAMOUR, het YouTube kanaal van 'De Wereld Draait Door' en in verschillende tv programma’s. Samya is momenteel bezig met haar debuutroman. Als tiener kwam ze in aanraking met Jane Austen via een boekverslag en sinds dien is ze mega fan. Elke film, elk boek en alle webseries die maar een klein beetje met Austen's wereld te maken hebben heeft ze al verslonden.

We beginnen om 19.30. We hebben luie stoelen en warme chocolademelk! Blijf ook op de hoogte via het Facebookevenement

Ik wil een ticket!

ROSE stories is een plek waar verhalen uit verschillende culturen een vorm vinden. Naast de initiatiefnemer van NeverEnding Stories zijn zij bijvoorbeeld uitgever van het boek 'Rebelse meisjes' en producent van het theaterstuk 'Melk en Dadels'. 

Volgende edities

26 februari

'GEVOELIGE' VROUWEN. Met o.a. The Hours, Mrs. Dalloway & The Bell Jar

1 april

HEKSERIJ & HYSTERIE. Met o.a. Jeanne d’Arc en De Heksen

13 mei

LUST & CENSUUR Met o.a. 50 Shades of Grey & De Kamasutra

Deel dit artikel