16 & 17 November - ONGEHOORD is een gloednieuw festival dat klassieke muziek combineert met verhalen van nu. Prikkelende of vermakende verhalen over de wereld van vandaag, gebracht door meestervertellers en uitgevoerd door Nederlandse topensembles. Tegelijkertijd verteld én gespeeld, als een muzikaal luisterverhaal.

ONGEHOORD laat klassieke muziek opnieuw relevant klinken! Actuele verhalen en bijpassende muziekwerken worden samen tot één nieuwe vertelling gesmeed. Fris en nieuw.

Verwacht prikkelende of vermakelijke verhalen over vooruitgang euforie. Deze worden gecombineerd met klassieke muziekwerken. De muziek voedt het verhaal en andersom. Een concert wordt zo een muzikaal luisterverhaal.

Meld me aan op FacebookArtiesten en musici

Aan ONGEHOORD doet een bijzondere selectie mee van de beste kamermuziekensembles en de beste vertellers van Nederland. Alle ensembles en vertellers zijn op één avond te zien, of een selectie ervan op zondagochtend.

  • Acteur Thomas Dudkiewicz vertelt bij Haydn’s strijkkwartet ‘Zonsopgang’ over het opgaan en ondergaan van de zon, over het ontstaan en de mogelijke begrafenis van de aarde. ‘Ik hou van de natuur, maar houdt de natuur ook van mij?’ Uitgevoerd door het Dudok Kwartet.
  • Bestuurder Boris van der Ham vertelt bij Ravels Strijkkwartet een verhaal over cutcopypastekindjes: hoe leuk en eenvoudig het tegenwoordig is om je DNA aan te passen en je ideale designerbaby te maken. Uitgevoerd door het Matangi Quartet.
  • Actrice Lottie Hellingman vertelt een onrustig verhaal over mindfullness bij (delen uit) Mahlers Eerste symfonie, uitgevoerd door het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet.
  • Theatermaker Lucas de Man speelt bij Fratres van Arvo Pärt een katholieke gelovige die de weg naar binnen moet gaan. ‘Niet om mijn eenzaamheid op te lossen, maar om te luisteren.’ Bij Gershwins Rhapsody in Blue vertelt hij een verhaal over de pretmaatschappij. Uitgevoerd door het Berlage Saxophone Quartet.

De verhalen worden geschreven door Rick Steggerda, schrijver van theater, film en hoorspelen.

Meer informatie en tickets vind je op de website van het festival.

Deel dit artikel