16 november - ONGEHOORD is een gloednieuw festival dat klassieke muziek combineert met verhalen van nu. Prikkelende of vermakende verhalen over de wereld van vandaag, gebracht door meestervertellers en uitgevoerd door Nederlandse topensembles. Tegelijkertijd verteld én gespeeld, als een muzikaal luisterverhaal.

Loop door VondelCS en vind in de ene zaal een verhaal over klimaatverandering begeleid door de topmuzikanten van het Dudok Quartet. In de volgende zaal staat Lucas de Man klaar om een verhaal te vertellen met het Berlage Saxophone Quartet over eenzaamheid in deze drukke maatschappij. 

Actuele thema’s en klassieke stukken worden samengebracht, en dit blijkt een geweldige combinatie en een unieke ervaring van storytelling en luisteren naar de beste live muziek. 

Ik wil een ticket


PROGRAMMA

zaterdag 16 november 19.00-23.00 uur

 • Berlage Saxophone Quartet & Lucas De Man
  Eenzaamheid in de drukke pretmaatschappij van vandaag

Theatermaker Lucas de Man speelt bij Fratres van Arvo Pärt een katholieke gelovige die de weg naar binnen moet gaan. ‘Niet om mijn eenzaamheid op te lossen, maar om te luisteren.’ Bij Gershwins Rhapsody in Blue vertelt hij een verhaal over de pretmaatschappij. Uitgevoerd door het Berlage Saxophone Quartet.

 • Dudok Quartet Amsterdam & Boris van der Ham.
  Innovatie in voortplanting: over designerbaby’s

Bestuurder Boris van der Ham vertelt bij Ravels Strijkkwartet een verhaal over cutcopypastekindjes: hoe leuk en eenvoudig het tegenwoordig is om je DNA aan te passen en je ideale designerbaby te maken. Uitgevoerd door het Dudok Quartet.

 • Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet & Lottie Hellingman
  Mindfullness of onrust?

Actrice Lottie Hellingman vertelt een onrustig verhaal over mindfullness met (delen uit) Mahlers Eerste symfonie, uitgevoerd door het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet.

 • Matangi Quartet & Thomas Dudkiewicz
  Over klimaatverandering en respect voor de natuur

Acteur Thomas Dudkiewicz vertelt bij Haydn’s strijkkwartet ‘Zonsopgang’ over het opgaan en ondergaan van de zon, over het ontstaan en de mogelijke begrafenis van de aarde. ‘Ik hou van de natuur, maar houdt de natuur ook van mij?’ Uitgevoerd door het Matangi Quartet.

De verhalen worden geschreven door Rick Steggerda, schrijver van theater, film en hoorspelen.

Meer informatie en tickets vind je op de website van het festival.

Deel dit artikel