14 september - Tijdens de Open Monumentendag openen wij onze deuren met een speciaal programma in het teken van ons prachtige rijksmonument. Want dit is altijd een huis van cultuur geweest, als sinds de oprichting in de 19e eeuw.

Vanaf 10 uur zijn onze deuren geopend voor alle geïnteresseerden en is er de mogelijkheden om een rondleiding te krijgen door het Vondelparkpaviljoen en alle verschillende zalen en studio's die hier nu huizen. Ontdek de geschiedenis van het pand, maar ook wat er vandaag de dag gebeurt in het Media en Cultuur LAB van AVROTROS...

Ook is er 3 maal de mogelijkheid om een theatervoorstelling bij te wonen tijdens de Open Monumentendag. Om 11 uur, 13 uur en 15 uur is er de mogelijkheid om 'Gijsbrecht' te zien, vol is vol!

Theatervoorstelling: Gijsbrecht

Het Vondelpark en Vondelpaviljoen werden vernoemd naar de bekendste klassieke toneelschrijver die Nederland tot nog toe voortbracht: Joost van den Vondel. Hoogtepunt in zijn oeuvre is het toneelstuk ‘Gijsbrecht van Aemstel’ (1637) over de ondergang van Amsterdam in de 12eeeuw.

Ik meld me aan op FB

Fayette sur la Tête bewerkte dit lijvige toneelstuk tot een muzikale, beeldende voorstelling van 45 minuten. Speciaal voor iedereen die van spannende verhalen houdt. En voor iedereen die wil weten waar Nederlands Grootste Klassieker nou eigenlijk over gaat.

Gijsbrecht
 
Gijsbrecht

Deel dit artikel