Corina (60) woont met haar man Hans en haar hondje in de wijk Voorstad in Deventer. Ze heeft de longaandoening COPD waardoor ze niet meer in staat is om te werken en haar sociale kring kleiner is geworden. Ze mist haar conditie en het sociale contact. 

Twee jaar geleden hoorde Corina dat veertig jaar lang roken bij haar heeft geleid tot de longaandoening COPD. Haar leven stortte in. Ze had het zelfs zo benauwd dat ze in het ziekenhuis terechtkwam. Daarom stopte ze radicaal met roken. 

Bio Corina extra.jpg
Corina met haar kleindochter
Bio Corina extra.jpg

Corina vindt het ingewikkeld dat mensen in haar omgeving nog wel roken. Hierdoor is haar sociale kring kleiner geworden. Ook moest ze na veertig jaar stoppen met haar werk in de zorg en heeft ze sindsdien haar vaste groepje collega’s niet meer gezien. Ze voelt zich eenzaam en in de steek gelaten. Gelukkig krijgt ze veel steun van haar familie en komt haar kleindochter Naomi regelmatig op bezoek. 

blockquote
Als ik die salades niet hebt gekocht, word ik ‘s avonds helemaal onrustig.
Corina

Corina weet dat haar COPD chronisch is en daarom wil ze graag een betere conditie krijgen. In Beter! werkt ze onder meer aan haar snackgewoonte, in het bijzonder haar verslaving aan kant-en-klare salades en toastjes. Het is de vervanging voor haar roken geworden en het snacken geeft haar voldoening. 

Corina na Beter!

Benieuwd hoe het nu gaat met Sevda, Tony, Corina en Jolanda? Binnenkort vind je op deze website video’s met updates over de vier bewoners.

Beter!

Inwoners van Nederlandse volkswijken hebben gemiddeld 14 gezonde jaren minder, vergeleken met de bewoners van andere wijken die soms maar een kilometer verderop liggen. 

In het AVROTROS-programma Beter! helpt presentatrice Antoinette Hertsenberg Corina en drie andere inwoners van de volkswijk Voorstad in Deventer om gezonder te leven. Ze krijgen daarbij hulp van de plaatselijke huisarts Kees Pricker en leefstijlcoach Meriel Hendriks. 

Deel dit artikel