Jolanda (52) is een echte theeleut en drink dagelijks twaalf koppen thee met twee klontjes suiker. Ze is gewend geraakt aan heel veel suiker. Jolanda is een harde werker en zorgt graag voor anderen. Ze wil wel hulp om gezonder te leven, maar heeft weinig tijd voor zichzelf.

Jolanda heeft namelijk meerdere banen. Ze heeft twee functies in de zorg en draait mee op een buitenschoolse opvang voor kinderen die extra aandacht nodig hebben. Daarnaast is ze als vrijwilliger voorzitter van speeltuinvereniging De Driehoek en staat ze bij voetbalclub Go Ahead Eagles tijdens wedstrijden achter de bar. 

blockquote
Ik zou wel hulp willen, maar ik heb ook heel erg weinig tijd.
Jolanda
Bio Jolanda extra.jpg
Leefstijlcoach Meriel en Jolanda
Bio Jolanda extra.jpg

Acht jaar geleden heeft Jolanda een maagverkleining gehad waardoor ze 30 kilo afviel. Daarna kreeg ze oedeem (vocht op plaatsen in het lichaam waar vocht normaal niet of nauwelijks aanwezig is) in haar benen en armen.

De motivatie voor Jolanda om mee te doen, is dat haar moeder op jonge leeftijd is overleden aan twee longembolieën. Dat wil ze voor zichzelf voorkomen.

Jolanda na Beter!

Benieuwd hoe het nu gaat met Sevda, Tony, Corina en Jolanda? Binnenkort vind je op deze website video’s met updates over de vier bewoners.

Beter!

Inwoners van Nederlandse volkswijken hebben gemiddeld 14 gezonde jaren minder dan bewoners van andere wijken die soms maar een kilometer verderop liggen. 

In het AVROTROS-programma Beter! helpt presentatrice Antoinette Hertsenberg Corina en drie andere inwoners van de volkswijk Voorstad in Deventer om gezonder te leven. Ze krijgen daarbij hulp van de plaatselijke huisarts Kees Pricker en leefstijlcoach Meriel Hendriks. 

Deel dit artikel