In deze aflevering van Beter! organiseert Corina een les line dancing, haalt Sevda een coupon om gratis te sporten, verzorgt Jolanda een etentje voor vrienden en krijgt Tony de schrik van zijn leven als zijn scootmobiel in brand vliegt. Ook krijgt hij van leefstijlcoach Meriel een trainingsschema voor de fietstocht naar de Holterberg.

A4 Tony met Meriel bij koelkast.jpg
Leefstijlcoach Muriel kijkt met Tony naar de producten in zijn koelkast
A4 Tony met Meriel bij koelkast.jpg

Kun je gezond eten met een smalle portemonnee?

Eén op de drie Nederlanders weet niet goed hoe ze gezonde keuzes moeten maken. Daarnaast is het best lastig om gezond te eten met een smalle portemonnee. 

  • De laatste tien jaar zijn de inkomens er zo’n 13% op vooruit gegaan. Maar gezonde voedingsmiddelen zijn de laatste tien jaar gemiddeld 22% duurder geworden. 
  • Fruit, halfvolle melk, eieren en noten zijn het meest in prijs gestegen. Zo was vers fruit in 2017 gemiddeld 28% duurder dan in 2007. Ongezonde producten zijn daarentegen maar 13% in prijs toegenomen. 
  • Snoep en ijs waren in 2020 goedkoper dan tien jaar geleden. Snoep werd 4,1% goedkoper en ijs zelfs 7,7% goedkoper. 

Zo wordt het steeds lastiger om gezonde keuzes te maken. Het is één van de redenen dat in een volkswijk dagelijks gemiddeld 25% minder groente wordt gegeten en bijna 30% minder fruit.  

Over Beter!

Inwoners van Nederlandse volkswijken hebben gemiddeld 14 gezonde jaren minder, vergeleken met de bewoners van andere wijken. In Beter! helpt presentatrice Antoinette Hertsenberg vier bewoners van de volkswijk Voorstad in Deventer om gezonder te leven. 

Muziek uit Beter!

Deze aflevering van Beter! zie je maandag 16 mei 2022 om 21.25 uur op NPO 1. Of bekijk de uitzending (terug) via NPO Start.  

Deel dit artikel