Sevda (41) is een alleenstaande moeder van een dochter van zes jaar en woont in het rode dorp, een buurt van de wijk Voorstad in Deventer. Ze ervaart veel stress en is sinds drie jaar diabetespatiënt. Sevda is al 65 kilo afgevallen, maar wil nu meer aan haar gezondheid gaan werken.

En dat is lastig, want vanaf de geboorte van haar dochter heeft Sevda veel stress. Haar dochter is geboren met een hartafwijking en sinds zij en haar partner uit elkaar zijn, komt veel op haar schouders terecht. 

Bio Sevda extra.jpg
Leefstijlcoach Meriel en Sevda
Bio Sevda extra.jpg

Die stress bleef niet zonder gevolgen. Sevda kreeg hartkloppingen en moest rust nemen, maar op den duur werd het steeds erger. Toen ging de knop bij haar om en viel ze rigoureus 65 kilo af. Dankzij oxazepam (een sterk kalmeringsmiddel) heeft ze eindelijk een beetje rust kunnen vinden. 

blockquote
Je hoeft geen honger te hebben, het gaat echt enkel om de gezelligheid.
Sevda

Sevda houdt van lekker eten en dat heeft ze niet van een vreemde. Ze is van Turkse afkomst en haar moeder is een geweldige kok. Sevda omringt zich graag met gezelligheid en daar hoort al snel een koekje of taartje bij. Dat maakt het moeilijk om de laatste kilo’s kwijt te raken en gezonder te worden. 

Sevda na Beter!

Benieuwd hoe het nu gaat met Sevda, Tony, Corina en Jolanda? Binnenkort vind je op deze website video’s met updates over de vier bewoners.

Beter!

Inwoners van Nederlandse volkswijken hebben gemiddeld 14 gezonde jaren minder, vergeleken met de bewoners van andere wijken die soms maar een kilometer verderop liggen. 

In het AVROTROS-programma Beter! helpt presentatrice Antoinette Hertsenberg Corina en drie andere inwoners van de volkswijk Voorstad in Deventer om gezonder te leven. Ze krijgen daarbij hulp van de plaatselijke huisarts Kees Pricker en leefstijlcoach Meriel Hendriks. 

Deel dit artikel