Tony (41) woont samen met zijn vrouw Natasja en zoontje Tony junior in Deventer. Hij rookt vanaf zijn dertiende zware shag en rijdt vanwege zijn slechte conditie al een tijdje op een scootmobiel. 

Tony is opgegroeid op een internaat en is, toen hij op eigen benen kwam te staan, veel met justitie in aanraking gekomen. In december 2016 kwam hij uit de gevangenis en kreeg hij een compleet ander leven. Tijdens carnaval leerde hij zijn vrouw Natasja kennen. 

De relatie werd al snel serieus en dus vertrok Tony uit Limburg. Nu woont het stel samen met hun tweejarige Tony junior in de wijk Voorstad in Deventer. De voetbalclub Go Ahead Eagles is zijn lust en zijn leven. Hij werkt er als vrijwilliger. 

blockquote
Ik ga niet de hele dag water drinken, dat is iets voor eenden
Tony
Bio Tony extra.jpg
Tony met zijn zoontje en vrouw
Bio Tony extra.jpg

Tony merkt dat hij van een korte eindje lopen al kapot is en gebruikt daarom zijn scootmobiel om zich te verplaatsen. Ook rookt hij een pakje shag in drie dagen. 

Maar Tony is niet bang voor grote uitdagingen. Hij wil stoppen met roken en de Holterberg per fiets beklimmen. Een grote motivatie is zijn zoontje; hij wil met hem kunnen spelen en rennen zonder te hoeven puffen en kuchen. 

Tony na Beter!

Benieuwd hoe het nu gaat met Sevda, Tony, Corina en Jolanda? Binnenkort vind je op deze website video’s met updates over de vier bewoners.

Beter!

Inwoners van Nederlandse volkswijken hebben gemiddeld 14 gezonde jaren minder, vergeleken met de bewoners van andere wijken die soms maar een kilometer verderop liggen. 

In het AVROTROS-programma Beter! helpt presentatrice Antoinette Hertsenberg Corina en drie andere inwoners van de volkswijk Voorstad in Deventer om gezonder te leven. Ze krijgen daarbij hulp van de plaatselijke huisarts Kees Pricker en leefstijlcoach Meriel Hendriks. 

Deel dit artikel