In de medische dramaserie Dag & nacht zorgen zware werkomstandigheden en een personeelstekort voor veel stress en problemen in het ziekenhuis waar klinisch verloskundige Ella hoofd is van de afdeling verloskunde. Iedere dag begeleiden zij en haar collega’s de meest uiteenlopende bevallingen. Hierbij gaan pijn en extase hand in hand.

Momenten van diep geluk en peilloos verdriet wisselen elkaar binnen een seconde af. Alsof het niets is. Maar dat is niet niets. Het gaat over nieuw leven.

blockquote
Elke dag weer, ieder uur, iedere minuut van iedere dienst
 

Beste kraamafdeling van Nederland

Het runnen van de beste kraamafdeling van Nederland lijkt voor Ella genoeg. Ze heeft geen man, geen kinderen én geen privéleven. Ella houdt zielsveel van haar werk, maar tegelijkertijd worstelt ze met de werkomstandigheden.

Iedere dag komen er meer bevallingen binnen dan het ziekenhuis aankan met het chronische tekort aan personeel. Deze problemen worden weggewuifd voor Michael, het hoofd van het ziekenhuis. Steun vindt Ella bij haar collega's die allen een groot hart, uithoudingsvermogen en passie voor het vak hebben.

Bekijk de trailer van de medische dramaserie Dag & nacht

Tekst gaat hieronder verder

Louise is op het eerste gezicht ietwat stug en botviert haar nukken op stagiair Willem, de enige man onder de verloskundigen. Verpleegkundige Trui probeert haar uitputtende werk te combineren met een hopeloze verliefdheid op anesthesioloog Jacob. Hij heeft op zijn beurt zijn trillende handen vol aan een naderende burn-out én aan zijn timide assistent Frederik

Gynaecoloog Milad blijkt niet ongevoelig voor de lokroep van een goed betalende privékliniek, terwijl hij verscheurd wordt tussen een groot gevoel van loyaliteit naar Ella en de afdeling.

Om niet geconfronteerd te worden met het gevoel van eenzaamheid, slaapt verloskundige Tina het liefst in het ziekenhuis. En Ella’s moeder Vivi werkt in hetzelfde ziekenhuis. Zij maakt er een sport van om Ella te pas, en vooral te onpas, voor de voeten te lopen.

Tot slot is er Jerry, de zachtaardige en geduldige kinderarts. Alles wil hij voor Ella opgeven. “Ik hou ook van jou”, is het enige dat Ella hoeft te zeggen. Laten dat nou net woorden zijn waar zij niets mee kan.

En als je zulke lange werkdagen maakt kan het niet anders dan dat je geen tijd hebt om na te denken wat je tegen iemand zegt die de rest van zijn leven met je wil doorbrengen.

De cast van Dag & nacht: 

De cast van Dag & nacht bestaat uit Kim van Kooten (Ella), Benja Bruijning (Jerry), Gijs Naber (Michael), Raymonde de Kuyper (Vivi), Bianca Krijgsman (Trui), Maartje Remmers (Louise), Sadettin Kirmiziyüz (Milad), Daniel Cornelissen (Willem), Frieda Barnhard (Tina), Koen de Bouw (Jacob), Jesse Mensah (Frederik) en Esther Scheldwacht (Maria).

Dag & nacht, vanaf woensdag 12 april om 20.35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1 en vanaf dan ook in zijn geheel via NPO Plus.

Deel dit artikel