Een “witte” ijsbeer, een muur witten en The White Album van The Beatles. In 'Verder kijken met Caspers' duikt Charlotte nog dieper in de wereld van de kleur wit.

The White Album van The Beatles

The Beatles gaven popart-kunstenaar Richard Hamilton de opdracht om de hoes van hun album te ontwerpen. Hamilton, die de beroemde collage ‘Just What Is It That Makes Today’s Homes So Different, So Appealing?’ maakte, ontwierp een geheel witte hoes. Een ontwerp dat haaks staat op de explosie van kleur van het album ervoor, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. 

Verder-kijken-met-Caspers-wit-beatles-white-album.jpg
The White Album van The Beatles in De kleuren van Caspers
Verder-kijken-met-Caspers-wit-beatles-white-album.jpg

Het album ‘The Beatles’ staat nu, dankzij Hamilton en de luisteraars, bekend als The White Album. De iconische witte hoes laat volgens muziekproducer Ronald Molendijk de invulling hiermee volledig over aan de luisteraar.  

Verder kijken met Caspers

In 'Verder kijken met Caspers' gaat kunstenaar en kunsthistoricus Charlotte Caspers in gesprek met zes mensen uit totaal verschillende vakgebieden. Door hun ogen kijkt ze naar kleur aan de hand van door haar gasten meegenomen afbeeldingen.

 

Elke aflevering nemen bij de diaprojector plaats: taalkenner Wim Daniëls, ontwerper Florentijn Hofman, marketingprofessor Laurens Sloot, muziekproducer Ronald Molendijk, bioloog Stephan van Duin en regisseur van de serie Michiel Galle. 

Deel dit artikel