Het zwarte inkt van de octopus, het begin van de kunstgeschiedenis en gegrild hout! In 'Verder kijken met Caspers' duikt Charlotte nog dieper in de wereld van de kleur zwart.

Het begin van de kunstgeschiedenis

''Ik vond zwart een van de tastbaarste afleveringen'', aldus Charlotte Caspers die samen met regisseur van de serie Michiel Galle terugblikt op de aflevering. Het bezoeken van de grot van Peche Merle in Frankrijk noemt ze een van haar hoogtepunten. In deze grot heeft Charlotte de oudste kunst die ze ooit heeft gezien van dichtbij bewondert. 'Het is echt het begin van de kunstgeschiedenis!'

Verder kijken met Caspers

In 'Verder kijken met Caspers' gaat Charlotte in gesprek met zes mensen uit totaal verschillende vakgebieden. Door hun ogen kijkt ze naar kleur aan de hand van door haar gasten meegenomen afbeeldingen.

 

Elke aflevering nemen bij de diaprojector plaats: taalkenner Wim Daniëls, ontwerper Florentijn Hofman, marketingprofessor Laurens Sloot, muziekproducer Ronald Molendijk, bioloog Stephan van Duin en regisseur van de serie Michiel Galle. 

Verder-kijken-met-caspers-zwart-supermarkt.jpg
Zwart vanuit marketing
Verder-kijken-met-caspers-zwart-supermarkt.jpg

Mannelijke positionering

Marketingprofessor Laurens Sloot vertelt dat zwart traditioneel niet veel wordt gebruikt, pas de laatste tien jaar wordt er vaker gekozen voor een zwarte verpakking. Merken proberen zich steeds meer te onderscheiden en Laurens merkt dat de kleur zwart vaker gekoppeld is aan een mannelijke positionering. 

Deel dit artikel