Bewonder het blauw van azuriet van dichtbij en bekijk de Wede (plant) waar blauw van gemaakt wordt. Elke week maakt kunstenaar Charlotte Caspers een reisverslag van kleur, bestaande uit schilderingen, materialen uit de aflevering en haar eigen bijschriften. Doe mee met onderstaande prijsvraag en maak kans op een eigen unieke Caspers! 

Blauw uit de natuur

In het Friese Húns wordt blauw gewonnen uit Wede, een oude verfplant. Uit de bladeren van de plant komt de blauwe kleurstof. Charlotte heeft een takje Wede verwerkt in haar reisverslag. 

Wede-De-kleuren-van-Caspers.jpg
Wede uit Friesland
Wede-De-kleuren-van-Caspers.jpg
clock update 6 jul 2022, 8:00
Winactie gesloten

Op dit moment kun je niet meer mee doen aan deze prijsvraag. De winnaar heeft een bericht ontvangen.

Doe mee met de prijsvraag

Wil je deze bijzondere prijs winnen, geef dan antwoord op de volgende vraag:

Charlotte ontmoet de achterneef van 'de meester van blauw'. Hoe heet deze kunstenaar?

Je kunt meedoen met deze prijsvraag tot woensdag 6 juli 2022. Daarna nemen we contact op met de winnaar. Charlotte heeft per aflevering één reisverslag gemaakt, elk verslag is een uniek exemplaar. 

Je gegevens worden na maximaal drie maanden automatisch verwijderd en worden alleen gebruikt voor deze prijsvraag. We vragen je naam en e-mailadres om je persoonlijk te kunnen bereiken, mocht je een van de winnaars zijn. Je adres hebben we nodig om het reisverslag naar op te sturen. Lees meer over ons databeleid in ons privacystatement.

De kleuren van Caspers, zie je elke dinsdagavond rond de klok van 22.15 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Deel dit artikel