Het mooiste rood haal je uit de cochenilleluis en wie weet kun jij deze kleur van dichtbij bewonderen. Elke week maakt kunstenaar Charlotte Caspers een reisverslag van kleur, bestaande uit schilderingen, materialen uit de aflevering en haar eigen bijschriften. Doe mee met onderstaande prijsvraag en maak kans op een eigen unieke Caspers! 

Rood van 600 jaar geleden

In de eerste aflevering van De kleuren van Caspers staat de kleur rood centraal. Charlotte bekijkt geschilderd rood van 600 jaar geleden en we komen meer te weten over de gevaren van deze kleur. 

Het mooiste rood

Volgens Charlotte haal je het mooiste rood uit geplette luizen. Zo zag je in De kleuren van Caspers dat Charlotte in het lab aan de slag ging met de cochenilleluis en hier ontdekte ze hoe deze kleur rood ontstaat. Deze mooie rode kleur komt terug in haar reisverslag.

De-kleuren-van-Caspers-luizen.jpg
De cochenilleluis
De-kleuren-van-Caspers-luizen.jpg

Doe mee met de prijsvraag

clock update 29 jun 2022, 8:00

Op dit moment kun je niet meer mee doen aan deze prijsvraag. De winnaar heeft een bericht ontvangen.

Wil je deze bijzondere prijs winnen, geef dan antwoord op de volgende vraag:

Wie heeft het schilderij 'Madonna met kanunnik Joris van der Paele' geschilderd? 

Je kunt meedoen met deze prijsvraag tot woensdag 29 juni 2022. Daarna nemen we contact op met de winnaar. Charlotte heeft per aflevering één reisverslag gemaakt, elk verslag is een uniek exemplaar. 

Je gegevens worden na maximaal drie maanden automatisch verwijderd en worden alleen gebruikt voor deze prijsvraag. We vragen je naam en e-mailadres om je persoonlijk te kunnen bereiken, mocht je een van de winnaars zijn. Je adres hebben we nodig om het reisverslag naar op te sturen. Lees meer over ons databeleid in ons privacystatement.

De kleuren van Caspers, zie je elke dinsdagavond rond de klok van 22.15 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Deel dit artikel