Guus Meeuwis en Frank Lammers maken een roadtrip door Amerika om op zoek te gaan naar Bruce Springsteen. Zij hopen Bruce te vinden aan het strand van Asbury Park.

In de tweede aflevering van Glory Days ontmoeten Guus en Frank niet alleen de oude rockvrienden van Bruce Springsteen, maar bezoeken ze ook zijn vaste fotograaf.

The hat is history

Een van de oude rockvrienden van Bruce Springsteen, Lance Larson, is samen met zijn vrouw eigenaar van één van de vele legendarische muziektempels in Asbury park, genaamd de Wonder Bar. In de Wonder Bar vertelt Lance het bijzondere verhaal over het beroemde petje, die te zien is op de cover van het album ‘Born in the U.S.A.’.

The hat is history

The Wonder Bar

Als Guus en Frank Bruce Springsteen niet vinden in de Wonder Bar besluiten ze maar richting het strand te gaan. Daar hopen ze Bruce tegen te komen, omdat hij is daar in het weekend vaak te vinden is. Dichtbij het strand zit de winkel van Danny Clinch, de popfotograaf van Bruce Springsteen. Daar ontmoeten ze Joe Grushecky, een man waar Bruce Springsteen nog regelmatig mee optreedt.

Madam Marie

Het nummer ‘4th of July Asbury Park (Sandy)’ is opgedragen aan een waarzegster, Madam Marie, waar Bruce regelmatig naar toe ging. Na haar dood heeft haar kleindochter het stokje overgenomen van Madam Marie. Frank heeft een sessie geregeld voor Guus om te kijken of ze Bruce Springsteen deze reis gaan ontmoeten.

Uitzending woensdag 18 mei 2022 om 20.25 uur op NPO 3!

Bekijk Glory Days

Muziek uit de aflevering

Deel dit artikel