Samen met Guus Meeuwis reist Frank Lammers het Amerika van Bruce Springsteen door. Ze duiken in zijn leven en in zijn werk, dat ze op de meest uiteenlopende plekken brengt.

Guus en Frank spreken de living legend van de E-Street band, Steven van Zandt. Ze verlaten de Jersey Shore voor de streets van Philadelphia, waar ze oude vrienden ontmoeten en nieuwe vrienden maken.

The E Street

Voordat Guus en Frank Jersey Shore verlaten rijden ze door een van de  bekendste straten van Amerika, waar de E Street Band naar vernoemd is. De straat is bekend geworden, doordat de bandleden van The E Street Band vaak moesten wachten op David Sancious. In deze bekende straat ziet Guus een hele grote gitaar staan, waar hij uiteraard mee op de foto wil.

De gitaar
De gitaar
De gitaar

Steven van Zandt

Frank wordt enthousiast als ze de gelegenheid krijgen om te praten met bassist Steven van Zandt. Steven van Zandt heeft een boek geschreven en een onderwijssysteem ontwikkeld genaamd ‘TeachRock’. Van Zandt heeft TeachRock bedacht om onderwijs te kunnen geven door middel van muziek. Na een optreden in Duitsland is Steven ooit aangesproken door een fan over het beleid van Amerika wat betreft kernwapens. Door dit gesprek is Steven van Zandt zich meer bezig gaan houden met de politiek.

Philadelphia

In Philadelphia ontmoeten Frank en Guus een oude bekende van Frank, Tony Stavola. Tony is acteur, maar heeft ook zijn eigen bar, ’Cinder Bar’. Hier praten Tony, Frank en Guus over Bruce Springsteen en het leven in Amerika.

Frank Lammers & Guus Meeuwis
Frank Lammers & Guus Meeuwis
Frank Lammers & Guus Meeuwis

Frank en Guus ontmoeten in Philadelphia niet alleen oude bekenden, maar maken ze ook nieuwe vrienden. Ze gaan naar de platenwinkel van Val Shively, waar ze voor elkaar een plaat kopen. Val Shively is op zijn twaalfde begonnen met het verzamelen van vinyl. Uiteindelijk is zijn verzameling uitgegroeid tot een van de grootste platenwinkels in de wereld. Uiteraard kan Guus Meeuwis de de LP van Glory Days niet laten liggen en gaat deze ook mee naar huis.

Uitzending woensdag 15 juni 2022 om 20.25 uur op NPO 3!

Bekijk Glory Days

Muziek uit de aflevering

Deel dit artikel