Goede vrienden Guus Meeuwis en Frank Lammers struinen door Amerika om op zoek te gaan naar Bruce Springsteen.

Guus en Frank spreken met de allereerste manager van Bruce. Ze duiken oude archieven van Springsteen in, die bewaakt worden door de nieuwe generatie en de vrienden drinken een biertje in The Stone Pony met niemand minder dan rocklegende Southside Johnny.

The E Street Band

Om 9 uur ’s ochtends videobellen Guus en Frank met Vini Lopez, voormalig drummer van E Street Band: de band waar Bruce Springsteen lid van was in zijn jongere jaren. Tijdens het videogesprek vertelt Vini onder andere hoe de E Street Band ooit is ontstaan en dat hij voormalig manager en audiotechnicus Carl West nog wekelijks spreekt.

Bandmanager Tinker

Carl West, ook wel Tinker genoemd, was de eerste bandmanger van Bruce Springsteen. Hij biedt Bruce en zijn band tussen 1968 en 1972 aan om te repeteren in zijn surfplankenwinkel. Als Guus en Frank arriveren op de locatie waar ze Carl ontmoeten, zien ze een autotruck staan. Dat blijkt de truck te zijn waar Bruce in heeft leren autorijden. De vrienden hebben het geluk dat ze een stuk mee mogen rijden in de bekende wagen.

Guus Meeuwis - Het is een nacht

Het grootste archief van Bruce Springsteen wordt beheert door Eileen. Het is een plek waar Bruce-onderzoekers en fans graag op afkomen. In 2017 heeft Bruce het archief benoemd tot het officiële archief van Bruce Springsteen, dat vanaf dat moment behoort tot de Universiteit van Monmouth.

Jarod Clemons

Frank en Guus gaan op bezoek bij Jarod, de zoon van Clarence Clemons. Clarence was niet alleen saxofonist maar ook de rechterhand en goede vriend van Bruce Springsteen. Zij speelden samen in de E Street Band. Frank en Guus spreken Jarod over zijn vader en wat voor invloed Clarence heeft gehad op de muziekcarrière van zijn zoon.

GloryDays-Afl.4-GuusFrank-2.jpg
Guus Meeuwis & Jarod Clemons & Frank Lammers
GloryDays-Afl.4-GuusFrank-2.jpg

The Stone Pony

Als laatste brengen de heren een bezoek aan de The Stone Pony, waar ze de enige echte Southside Johnny ontmoeten. The Stone Pony is uitgegroeid tot de bekendste muziektempel van Asbury Park. Hier hebben vele grote namen hun eerste podiumervaring opgedaan, zoals Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi en Southside Johnny. Terwijl de vrienden aan een biertje zitten vertelt Southside Johnny hoe hij ooit begon als artiest. De kans om toch even met Southside Johnny op het podium te staan, laten ze niet zomaar voorbij gaan.

Uitzending woensdag 1 juni 2022 om 20.25 uur op NPO 3!

Bekijk hier de uitzending terug

 

Muziek uit de aflevering

Deel dit artikel