Guus Meeuwis en Frank Lammers helpen daklozen, bezoeken een wieldoppenverkoper en luisteren naar de verhalen over de inspiratiebron van Bruce Springsteen.

Daklozenopvang

Frank en Guus gaan op bezoek bij Steve, die al 21 jaar lang daklozen mensen helpt in New Jersey. Frank en Guus besluiten hem een handje te helpen tijdens een barbecue voor de dakloze in de bossen van New Jersey. De barbecue wordt gehouden aan het Greasy Lake, waar Bruce Springsteen over zingt in het liedje ‘Spirits in the night’.

Hubcap farm

In Freehold rijden Frank en Guus langs een woning waarvan de eigenaar al jarenlang bekend staat om zijn wieldoppen. Frank, die de wieldoppen al jarenlang verzamelt en verkoopt, kreeg in 1972 een bezoek van Bruce Springsteen en zijn fotograaf. Het uitbrengen van de foto die toen gemaakt werd, zorgde ervoor dat zijn wieldoppenbusiness echt booming werd.

Walter Cicon

Terwijl Frank Lammers en Guus Meeuwis in een strandhuis verblijven, krijgen ze bezoek van David Cicon en zijn vriendin. Na het beluisteren van Guus’ muziek in de auto onderweg naar het strandhuis, heeft David een prangende vraag over de songtekst.

What does kedeng kedeng mean?

David is de zoon van Walter Cicon, een beroemd artiest, die helaas op jonge leeftijd stierf tijdens de oorlog in Vietnam. Bruce Springsteen raakte enorm geïnspireerd door Walter en schreef zelfs een liedje over hem, genaamd The Wall. David is Bruce Springsteen tot op de dag van vandaag dankbaar dat hij de herinnering van zijn vader in stand houdt.

Uitzending woensdag 25 mei 2022 om 20.25 uur op NPO 3!

Bekijk hier de uitzending terug

Muziek uit de aflevering

Deel dit artikel