Na de aanslag op de markt verplaatsen de terroristen zich naar een winkelcentrum.

Informatie over Faysal

Via de Franse inlichtingendienst ontvangt Mardik foto’s waarop hij een bekende ziet; Reza. Reza lijkt een fixer, die vervoer, wapens en valse ID’s regelt voor Faysal. In zijn telefoon moet informatie te vinden zijn die naar Faysal kan leiden. Ook al neemt Mardik hem flink te grazen, Reza geeft de code van de telefoon niet. Mardik schakelt de hulp in van de conciërge Fardin om Reza aan het praten te krijgen.

Kijk zondag 6 november 2022, 20.15 uur NPO3

Is Mardik een terrorist?

Ilja van de AIVD is er inmiddels van overtuigd dat Mardik een terrorist is. Hij zet alles op alles om Mardik te pakken te krijgen, ook al moet hij daarbij de regels overtreden. Met geweld dringt hij het huis van Michelle’s ouders binnen, om Michelle mee te nemen voor een ondervraging.

Nog meer geweld

Een trouwfeest wordt op brute wijze verstoord door Faysal, om politie en hulpdiensten af te leiden van de plek waar het echt om gaat: het winkelcentrum.

In het winkelcentrum richten de mannen van Faysal een bloedbad aan. De agenten Max en Malcanthi, die op de markt als eersten aanwezig waren, zijn nu toevallig ook weer als eerste ter plekke. Omdat de DSI lang op zich laat wachten, gaan zij zelf achter de terroristen aan.

Linda wordt op de proef gesteld in de meldkamer als blijkt dat een dierbare zich onder de gijzelaars bevindt.

Aflevering 4

De uitzending is 6 november 2022 om 20.15 uur te zien op NPO 3.
De hele serie is terug te kijken op NPO Plus.

Deel dit artikel