In de dramaserie Het gouden uur staat het uur na een terroristische aanslag in Amsterdam centraal. De zesdelige thrillerserie laat zien wat er allemaal afspeelt in de nasleep van deze allesbepalende 60 minuten.

De beslissingen die na een terroristische aanslag worden gemaakt door de hulpdiensten zijn van levensbelang. In angst voor een tweede aanslag overheerst er vooral paniek. Het uur van leven of dood en de gevolgen van een terroristische aanslag is te zien in de spannende serie Het gouden uur.

Rechercheur gewantrouwd

Mardik (Nasrdin Dchar), een gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst, wordt gewantrouwd door AIVD-medewerker Joëlle (Ellen Parren) nadat ze iets over zijn verleden ontdekt.

Jeugdvriend

Op een avond ontvangt Mardik een verontrustend sms’je waaruit blijkt dat zijn jeugdvriend Faysal (Abbas Fasaei) naar Nederland is gekomen. Als er de volgende dag een terroristische aanslag wordt gepleegd, verdenkt Mardik meteen Faysal en gaat hij op onderzoek uit. 

Tegelijkertijd raakt Joëlle steeds meer overtuigd van het idee dat Mardik zelf iets met deze aanslag te maken zou kunnen hebben en neemt de zaak verder onder de loep. Er ontstaat een beklemmende klopjacht met verstrekkende gevolgen... 

Het gouden uur is terug te kijken via NPO Plus.

Het gouden uur | NPO Plus

Deel dit artikel