Mardik vermoedt betrokkenheid van zijn oude jeugdvriend Faysal bij de aanslag op de markt. Als hij met zijn collega Shannon op onderzoek uit gaat, komt zij om bij een ontploffing. Wanneer politie arriveert willen ze Mardik staande houden, maar Mardik verzet zich,  vuurt schoten af en vlucht.

Michelle helpt haar man Mardik en vertrekt zelf met hun dochter Pip richting haar ouders. De vader van Michelle heeft jarenlang gewerkt bij de politie en heeft gelijk door dat er iets aan de hand is.

Mardik gaat alleen op onderzoek uit naar de daders. Zou conciërge Malik Fardin weten waar hij Mardik zijn oude vriend Faysal kan vinden?

Verdacht

Dat Mardik is weggegaan bij Shannon's lichaam na de ontploffing, heeft geschoten en is verdwenen, maakt hem zeer verdacht. Zijn chef Riad probeert met hem af te spreken. Mardik vertrouwt het niet omdat hij weet dat Riad een verhouding heeft met AVID-agent Joëlle. Riad merkt hem aan als verdachte, waardoor Mardik wordt meegenomen in de manhunt. Collega Janne twijfelt of Mardik iets te maken heeft met de terroristische aanslag. Ze besluit Mardik te helpen.

Kijk zondag 20.15 uur NPO3

Intussen vormen de hulpdiensten op de markt een georganiseerde chaos maar is het daar wel veilig? Want het wachten is op de tweede aanslag in Het gouden uur…

Aflevering 3

De uitzending is zondag 30 oktober 2022 om 20.15 uur te zien op NPO 3.
De hele serie is terug te kijken op NPO Plus.

Deel dit artikel