Op zondag 23 oktober 2022 zie je aflevering 1 en 2 van Het gouden uur achter elkaar vanaf 20.15 uur op NPO3.

Intens spannende thrillerserie over terroristische aanslag in Nederland.

Het eerste uur na een aanslag is cruciaal. Dat is het moment waarop paniek en angst overweldigend zijn en het gevaar voor een tweede aanslag het grootst is. Daar gaat de serie Het gouden uur over. De serie volgt alle betrokkenen, onder wie daders, slachtoffers en alle hulpdiensten die het eerst ter plaatse zijn.

Bommelding

Nasrdin Dchar speelt rechercheur Mardik, een gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst. Hij en zijn collega Shannon worden ’s nachts opgeroepen voor een bommelding bij Amsterdam Centraal Station.

De volgende dag moet Mardik zich melden op het bureau voor een onderzoek van de AIVD-agent Joëlle. Heeft hij nog contact met mensen van vroeger? Mardik laat niets los over zijn verleden, maar wie is Fardin van zijn dochters voetbalclub?

Op een avond ontvangt Mardik een verontrustend sms’je waaruit blijkt dat zijn jeugdvriend Faysal naar Nederland is gekomen.

Terroristische aanslag

Er komt een schokkende melding binnen bij de meldkamer van de Amsterdamse politie over een bus op een marktplein. Het lijkt om een terroristische aanslag te gaan. Mardik vermoedt betrokkenheid van zijn oude jeugdvriend Faysal en gaat met Shannon op onderzoek uit.

De geheime dienst krijgt het vermoeden dat Mardik zelf bij de aanslag betrokken is, waarna AIVD-agent Joëlle een onderzoek instelt.

Let op: Heftige scènes

De serie is voor 16+ jaar, dit wordt duidelijk vermeld. Daarnaast zit er voor iedere aflevering een extra waarschuwing, om duidelijk te maken dat de serie schokkende beelden kan bevatten. We willen er zoveel mogelijk voor zorgdragen dat de kijker niet overvallen wordt door beelden en scènes in de serie, die te heftig kunnen zijn.

Schrijver en rechercheur: Simon de Waal

Het gouden uur is een origineel en fictief verhaal, geschreven door Simon de Waal. Voor dit script heeft Simon zijn ervaring als schrijver en als rechercheur bij de politie goed kunnen toepassen. 

blockquote
Je leert mensen pas echt kennen als ze onder extreme druk komen te staan.
Schrijver Simon de Waal


Eerder schreef hij scenario's voor televisieseries als Baantjer, Grijpstra & De Gier en Spangen. Voor zijn scenario van de film Lek (regie Jean van de Velde) ontving hij in 2000 een Gouden Kalf voor het beste scenario.

Mocro Maffia

Regisseur Bobby Boermans regisseerde in 2013 het tv-drama Roffa. Gevolgd door de populaire thriller-dramaserie Nieuwe Buren, gebaseerd op de roman van Saskia Noort. In 2018 regisseerde hij de populaire misdaadserie Mocro Maffia, waarin Nasrdin Dchar ook een rol heeft.  Een jaar later de Hoogvliegers, de dramaserie met onder anderen Soy Kroon en Fedja van Huêt die door de EO werd uitgezonden.

Bekijk aflevering 1 & 2 terug of binge de hele serie via NPO Plus
Deel dit artikel