Het uur na een terroristische aanslag in Amsterdam staat centraal in de nieuwe thrillerserie ‘Het gouden uur’. De dramaserie laat zien wat voor een impact het heeft op alle betrokkenen. De belangrijkste personen lichten wij uit in dit artikel.

Mardik - Nasrdin Dchar

Al jaren werkt de gedreven rechercheur Mardik bij de Amsterdamse politie. Als kind is hij vanwege de oorlog in zijn thuisland Afghanistan gevlucht naar Nederland. Voor Mardik is het vanzelfsprekend dat zijn loyaliteit in Nederland ligt, aangezien hij nog maar weinig heeft met zijn vaderland. Mardik is getrouwd met de Nederlandse Michelle, zij hebben samen een dochtertje Pip van negen jaar oud. De altijd betrokken collega komt in een bloedstollende situatie terecht, als er een aanslag wordt gepleegd in Amsterdam. Mardik wordt verdachte nummer één, terwijl hij zelf zijn jeugdvriend Faysal verdenkt.

Mardik - Nasrdin Dchar 6.png
Mardik - Nasrdin Dchar
Mardik - Nasrdin Dchar 6.png

Michelle - Sophie Veldhuizen

De vrouw van Mardik, Michelle, komt uit een warm gezin. Haar vader zat vroeger bij de politie, hierdoor heeft ze veel begrip voor Mardik's situatie. Mardik en Michelle hebben een goede relatie, die is bekroond met dochtertje Pip. Doordat Mardik door zijn collega’s wordt gezien als medeverdachte van een aanslag, ontstaan er kleine scheurtjes hun relatie. 

Michelle - Sophie Veldhuizen 3.png
Michelle - Sophie Veldhuizen
Michelle - Sophie Veldhuizen 3.png

Faysal - Abbas Fasaei

In Afghanistan is Faysal samen opgegroeid met zijn jeugdvriend Mardik. Door de oorlog in Afghanistan, proberen Faysal en zijn ouders te vluchten. Maar onderweg worden zijn ouders doodgeschoten. Mardik ziet dit allemaal gebeuren en besluit Faysal te helpen, door stenen naar de aanvallers te gooien. Als de kleine Mardik wordt neergeschoten, weet Faysal te vluchten. Hij belandt in de achterstandswijken van Marseille en Parijs, waar zijn trauma’s alleen maar verergeren.

Faysal - Abbas Fasaei 1.png
Faysal - Abbas Fasaei
Faysal - Abbas Fasaei 1.png

Joëlle - Ellen Parren

Joëlle is medewerker bij de AVID. Ze houdt zich vooral bezig met de standaard onderzoeken, zoals de screenings van rechercheurs. Tijdens haar onderzoek naar Mardik informeert ze bij Ilja, specialist als het gaat over Afghanistan. Ze krijgt steeds meer argwaan richting Mardik, zeker na haar huisbezoek bij Mardik en zijn vrouw. Als er dan een aanslag wordt gepleegd in Amsterdam, is ze gelijk op haar hoede en wordt Mardik aangwezen als verdachte nummer één.

Joelle - Ellen.png
Joelle - Ellen Parren
Joelle - Ellen.png

Ilja - Matteo van der Grijn

Na zijn carrière bij de commando’s is Ilja gaan werken bij de AIVD als senior met specifieke problematiek als specialisme. Door de trauma’s die hij heeft opgelopen tijdens zijn werk, is hij behoorlijk gewetenloos geworden. Hierdoor handelt Ilja vaak op basis van aannames en vooroordelen. Nu ook richting Mardik. Hij is moeilijk van zijn vooroordelen af te brengen.

Ilja - Matteo.png
Ilja - Matteo van der Grijn
Ilja - Matteo.png
Deel dit artikel