De feestdagen staan weer voor de deur. Het perfecte moment om series te bingen. Van Het jaar van Fortuyn tot Bestseller boy: deze series mogen deze kerst niet op jouw lijstje ontbreken! 

Het jaar van Fortuyn | Dramaserie 

In de dramaserie Het jaar van Fortuyn zie je hoe met de opkomst van de flamboyante nieuwkomer Pim Fortuyn niet alleen in politiek Den Haag, maar in het hele land de gemoederen hoog oplopen. In 2002 barst een verkiezingsstrijd los tussen Fortuyn (Jeroen Spitzenberger) en PvdA-lijsttrekker Ad Melkert (Ramsey Nasr). In een periode van nog geen jaar, tussen de aanslagen van 9/11 en de moord op Fortuyn, zien we hoe het politieke landschap in Nederland voorgoed verandert. 

Deze serie prijkt ook bovenaan de toplijsten van beste series in 2022 van Volkskrant en Het Parool. 

Het jaar van Fortuyn is te zien op NPO Plus
Het jaar van Fortuyn trailer

Het gouden uur | Thrillerserie

Het gouden uur speelt zich af in de nasleep van een terroristische aanslag. Hoofdrolspeler Mardik (Nasrdin Dchar), een gedreven rechercheur, ontvangt een verontrustend sms’je waaruit blijkt dat zijn jeugdvriend Faysal (Abbas Fasaei) in Nederland is. Mardik verdenkt meteen Faysal van de terroristische aanslag en gaat op onderzoek uit. Maar de geheime dienst krijgt het vermoeden dat Mardik er zelf bij betrokken is. Er ontstaat een beklemmende klopjacht met verstrekkende gevolgen...  

Het gouden uur is te zien via NPO Plus

Ten minste houdbaar tot | Komische dramaserie

Jarenlang heeft Anna (Ricky Koole) met liefde haar carrière in de koelkast gezet om volledig in dienst te staan van haar gezin en de baan van haar man Paul (Ruben van der Meer). Nu ze 50 is geworden, is het eindelijk haar beurt! Maar ze heeft te dealen met opvliegers en woede aanvallen en is niet van plan om zich zonder slag of stoot aan over te geven. Ze gaat met een goede dosis ontkenning en irrationele uitspattingen de strijd aan.

Ten minste houdbaar tot is te zien via NPO Plus

Jos | Komische dramaserie

Oprecht, vol met goede bedoelingen en een tikkeltje naïef: dat is Jos (Diederik Ebbinge). Hij is de meest oprechte man die je ooit ontmoet hebt. Maar hij loopt sociaal een tikkeltje uit de pas en dat zorgt ervoor dat Jos de wereld om hem heen niet altijd even goed snapt. Pas gescheiden met twee tienerdochters, een veeleisende baan en een druk bestaan als vrijwilliger, zijn er veel mensen die steeds meer aan Jos gaan trekken. Maar hoeveel kan Jos geven, zonder hier zelf aan onderdoor te gaan? 

Jos is te zien via NPO Plus

Bestseller Boy | Internationale dramaserie

Momo Zebbi is een jonge, ambitieuze schrijver met één grote droom: bestsellerauteur worden. Tegen al zijn verwachtingen in breekt hij door met zijn eerste roman. Zijn grote droom komt uit, maar het haalt zijn leven totaal overhoop. Zijn ouders zetten hem uit huis, hij verliest zijn grote liefde en zijn vrienden verstoten hem. Zonder huis, familie en relatie begint voor Momo een zoektocht naar erkenning, liefde en naar zichzelf.

Bestseller boy is te zien via NPO Start

Deel dit artikel