Van een nieuw seizoen van Op zoek naar… tot een Draadstaal Kerstspecial. Tijdens de feestdagen is er weer genoeg te zien bij AVROTROS. Bekijk hier het overzicht van onze programma's tijdens de kerstdagen: 

Op zoek naar | vanaf 23 december om 20.25 uur op NPO 1

Ooh, ooh, ooh… You’re the one that I want… Dit jaar wordt er niet gezocht naar één, maar naar twee hoofdrollen, namelijk naar Danny en Sandy in Grease. Onder begeleiding van presentator Frits Sissing gaan acht Danny's en acht Sandy's de strijd met elkaar aan. Wie winnen de felbegeerde hoofdrollen in de musical Grease?

Wie worden de nieuwe Danny en Sandy?
De kandidaten stellen zich voor

Volle Zalen: Joost Prinsen 80 jaar | 25 december om 21.50 uur op NPO 2

Dit jaar werd hij tachtig jaar, acteur, presentator, schrijver en zanger Joost Prinsen. In de speciale kerstuitzending van Volle Zalen blikt hij met presentator Cornald Maas terug op zijn leven en carrière. Thuis in kerstsfeer proosten ze samen op de toekomst. 

Waar is Joost tevreden en minder tevreden over?

Joost Prinsen in Volle zalen
Joost Prinsen in gesprek met Cornald Maas
Joost Prinsen in Volle zalen


Klassieke Kerstvideo's 

Voor NPO Radio 4 maakte AVROTROS twee gloednieuwe opnames speciaal voor de kerstdagen: pianiste Celia García-García speelt 'De Dans van de Suikerfee' van Tsjaikovski op celesta en het Sweelinck Koperkwintet speelt de hartverwarmende medley 'A Carol Fantasy'. Het resultaat: een mooie, pure beeldregistratie en een audio-opname opgenomen in één take!

De Klassieke Kerstvideo's bekijk je hier

Draadstaal Kerstspecial 2022 | 26 december om 22.45 uur op NPO 3

Wat staat er op het kerstmenu dit jaar? Kipcorns natuurlijk. Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven en de bewoners van hun Draadstaal universum blikken in kerstsfeer terug op het bewogen jaar. 

Kom alvast in de stemming met de special van 2020
Draadstaal kerstspecial

CupCakeCup | vanaf 26 december om 18.20 uur op NPO Zapp

‘Als twee bakkers een kindje krijgen, moet het wel een zoet kind zijn’ Met die tekst op haar geboortekaartje kan het niet anders dan dat Britt Dekker zich als een vis in het water voelt als nieuwe presentatrice van CupCakeCup. Veertien bakduo's gaan de strijd aan door de meest creatieve, smeuïge en verrukkelijke creaties te maken. Natuurlijk zijn chefs Rémy Duker en Robèrt van Beckhoven er om al dit moois en lekkers te beoordelen. Wie wint de Gouden CupCakeCup?

Meer lekkers van CupCakeCup

CupCakeCup
Robèrt van Beckhoven, Britt Dekker en Rémy Duker
CupCakeCup

Het Kerst Muziekgala 2022 | 26 december om 21.10 uur op NPO 1

Dit jaarlijks terugkerende muzikale evenement zit vol met muziek voor en door kinderen, optredens van bekende artiesten en natuurlijk de Grootste Schoolband van Nederland. Speciale gast is de erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas: Koningin Máxima!

Bekijk meer clips

KestMuziekGala.jpg
Kerst muziekgala met eregast Koningin Máxima
KestMuziekGala.jpg

MINDF*CK Oudejaarsspecial | 31 december om 20.30 uur op NPO 1

Voor wie het jaar magisch en vol verwondering wil afsluiten is er de MINDF*CK Oudejaarsspecial. Naast de hoogtepunten van afgelopen seizoenen zijn er in deze speciale uitzending ook diverse nieuwe interactieve experimenten zodat jij als kijker thuis mee kunt doen. 

Bekijk meer van MINDF*CK

MINDF*CK
Victor Mids en Robèrt van Beckhoven
MINDF*CK

De stamhouder | vanaf 1 januari om 21.30 uur op NPO 1

De eenzame, ongelukkige jeugd van de 25-jarige Alexander laat diepe sporen na; hij is erg onzeker en lijdt aan verlatingsangst. Wanneer hij verliefd wordt op de vrijgevochten Ellen, confronteert zij hem met het verdrongen oorlogsverleden van zijn familie. Om zichzelf te leren kennen, moet hij op zoek naar de waarheid over zijn vreemde, disfunctionele familie. 

Oorlogsgeheimen ontrafeld

Deel dit artikel