André viert zijn vijftigste verjaardag op memorabele wijze. Hij ontmoet één van zijn grootste helden, blueszanger BB King. Verder zien we hoe André zijn passie voor vissen deelt met voormalig profvoetballer Patrick Kluivert en zien we bijzondere beelden van zijn afscheid in de ArenA. 

Ontmoeting met BB King

Als kleine jongen voelde André zich al aangetrokken tot bluesmuziek. "Hij was een blueszanger in hart en nieren", vertelt vriendin en collega Imca. Een droom komt dan ook uit wanneer hij king of the blues BB King ontmoet op zijn vijftigste verjaardag. Met als kers op de taart dat BB King een verjaardagslied voor hem zingt! 

Koning van de blues
blockquote
Zijn leven was gewoon blues
André Hazes Jr. over zijn vader 

Voetbal en vissen

Voormalig profvoetballer Patrick Kluivert was als een zoon voor André. Ze hadden een bijzondere band. "André herkende iets van zichelf in Patrick, Patrick was ook 'de blues'. Dat heeft ze bij elkaar gebracht', vertelt vriend Frits. Het klikte meteen. "André was voetballiefhebber en ik hield van zijn muziek", aldus Patrick. Naast muziek deelden ze nog een passie: vissen! Dat zorgde voor hilarische momenten.

Vissen of voetbal?

Kijk Aflevering 3 terug op NPO Start

Deel dit artikel