De muziek van André Hazes betekent nog steeds ontzettend veel voor Nederland. André leeft voort in zijn muziek. Oud collega's, vrienden, Rachel en zoon André jr. blikken terug op zijn bijzondere afscheid in de ArenA. 

Afscheid in de ArenA

Met vriend, chauffeur en lijfwacht Robert de Waal besprak André wat er zou gebeuren als hij zou overlijden: "Wat ik gaaf zou vinden, is als ik doodga, dat ik in de ArenA in een kist ga." En zo geschiedde. Op 27 september 2004 was het moment daar. Een volle ArenA gevuld met fans, familie en vrienden. "Hier kwamen we binnen, het was helemaal vol. Boven werd heel hard André geschreeuwd", vertelt André Jr. "Het was niet eng, maar wel veel. Toen de speeches kwamen kreeg ik pas het besef."  

Speech André Jr.
blockquote
We hebben nooit beseft hoe groot hij was
André Hazes Jr. over zijn vader 

70 jaar

Dit jaar zou André 70 jaar zijn geworden. Om dit jubileumjaar te vieren, wordt er een livestream concert opgezet in het Concertgebouw om extra aandacht te geven aan André. Dit gebouw is een van de belangrijkste plekken in zijn leven geweest: hij is als jongetje van negen naar binnen geglipt om naar een concert van BB King te kijken. Ook heeft hij hier zijn eerste concert mogen doen. "Nu pas beseffen de artiesten hoe hoog André kon zingen. Hij kon het wel, die ouwe", vertelt Rachel. 

Concertgebouw

Kijk Aflevering 4 terug op NPO Start

Deel dit artikel