André Hazes, wie kent hem niet? In Kleine jongen duiken we in het leven van de grootste artiest van Nederland. Onder anderen Rachel Hazes, André van Duin en André Hazes jr. komen aan het woord. Hoe kijken ze terug op zijn leven? 

Straatschoffie

"Wie was mijn vader?" André Hazes junior heeft er eigenlijk niet snel een antwoord op. Hij zoekt nog steeds naar de man achter de artiest. Ook vriendin en collega Imca vertelt: ''De echte André Hazes was niet te vatten in één begrip." Een Amsterdams straatschoffie met het hart op de tong. Over één ding zijn ze het eens: hij is altijd een kleine jongen gebleven.

Straatschoffie

Koffie verkeerd

De familie ging op vakantie naar het zonnige Spanje om er even tussenuit te gaan. André deed normaal gesproken weinig in het huishouden, maar in Spanje wilde hij wel een koffietje zetten. Dat ging natuurlijk helemaal fout... Alles zat onder de koffie en koffiedik, inclusief André zelf.

Koffie verkeerd

Humor

Eigenlijk kon je nooit boos worden op André. Hij was altijd de clown en wist overal een grap van te maken. "Tijdens onze biertjes bespraken we niet de wereldproblematiek, maar moppen", vertelt Ron Brandsteder. Zijn humor is ook meteen wat hem uniek maakte. "We konden ongelofelijk lachen met z'n tweeën", vertelt Rachel. 

blockquote
Wij hebben zo intens gelachen met elkaar. Wat hij qua humor in zijn mars had, is uniek te noemen’’
Rachel Hazes
André's humor
 
André's humor

Kijk Aflevering 1 terug op NPO Start

Deel dit artikel