In 2021 zou André Hazes 70 jaar zijn geworden. Een mooi moment om met onder meer Tino Martin, Xander de Buisonjé, Trijntje Oosterhuis, Willeke Alberti, Lil Kleine, Emma Heesters, OG3NE, Samantha Steenwijk, Berget Lewis, Thomas Berge en Martijn Fischer stil te staan bij deze legendarische zanger.

In Rondje Hazes, een registratie vanuit het Concertgebouw in Amsterdam, brengen Nederlands grootste artiesten de vele hits van André Hazes ten gehore. De muziek van onze volksheld verbroedert, verenigt, biedt troost en zorgt voor saamhorigheid door alle lagen van de bevolking heen.

Rondje Hazes zie je zondag 4 april om 22.45 uur op NPO 3.

Kom alvast in de stemming met deze Hazes-klassiekers:

1. André Hazes Jr - Ik leef mijn eigen leven

In Beste Zangers bracht André Hazes een ode aan zijn vader.

2. Xander de Buisonjé - Waarom

Het nummer 'Waarom' gaat over eenzaamheid en is met recht een Hazes-klassieker te noemen. Eén van Hazes grootste hits wordt gezongen door Xander de Buisonjé.

3. André Hazes - Bloed, Zweet en Tranen

Dit rijtje is uiteraard niet compleet zonder het befaamde lied Bloed, Zweet en Tranen.

Rondje Hazes zie je zondag 4 april om 22.45 uur op NPO 3.

Kleine jongen

Kleine jongen is vanaf woensdag 14 april te zien op NPO 3. Deze vierdelige documentaire-reeks vertelt het levensverhaal van de beroemdste artiest van Nederland: André Hazes. Aan de hand van niet eerder vertoond beeldmateriaal uit het privé-archief van de familie Hazes en intieme reportages wordt er dieper ingegaan op André’s unieke talent, opvallende leven en kwetsbare ziel.

Aan het woord komen onder anderen zijn vrouw Rachel, familieleden en goede vrienden en collega-artiesten als André van Duin, Gerard Joling, Willeke Alberti en Simone Kleinsma. Zij delen uitgebreid hun persoonlijke ervaringen over de artiest en de mens Hazes.

Deel dit artikel