We hebben meer dan zeshonderd inzendingen voor de MUZE coverwedstrijd ontvangen. De driekoppige jury maakte zijn top 11 bekend en vervolgens was het aan jullie! Welke cover kozen jullie tot winnaar?

De opdracht: Kunst wordt leuker wanneer je weet hoe je moet kijken. Ontwerp een cover met het thema: meer zien is meer genieten. 

Marc Heesterbeek en Patricia van de Camp

vandeCamp&Heesterbeek
Winnende cover van de MUZE Coverwedstrijd 2022
vandeCamp&Heesterbeek

De meeste stemmen ging naar de foto van kunstenaarsduo Marc Heesterbeek en Patricia van de Camp. Het werk van ‘vandeCamp&Heesterbeek’ begint bij de portretfotografie en eindigt bij abstractie. Op zorgvuldige wijze worden de portretfoto’s uit elkaar gehaald en weer opnieuw opgebouwd. Hierbij zijn de bedoeling van de foto en de geportretteerde niet meer van belang. Er is alleen het beeld. De kunstenaars verwijderen de overbodige details van de fotografie om zo tot de essentie te komen. Wat overblijft zijn beelden waar het zwart en het wit een eigen leven gaan leiden.

De MUZE Coverwedstrijd

Uit meer dan zeshonderd inzendingen koos de jury bestaande uit presentator, theatermaker en kunstenaar Lucas De Man, award winning magazinemaker Mara Evers en hoofdredacteur van het AVROTROS ledenmagazine MUZE Robin Bosch de top elf ontwerpen. 

De cover met de meeste stemmen van het publiek werd op 30 september tijdens de EuropArtFair 2022 in Amsterdam onthuld. 

Marc Heesterbeek
Marc Heesterbeek - Winnaar Coverwedstrijd 2022
Marc Heesterbeek

Deel dit artikel