Een portret is niet alleen een weergave van het uiterlijk, maar juist ook van iemands binnenwereld. In het nieuwe AVROTROS-programma Portretten van Krabbé gaat kunstenaar Jasper Krabbé daarom op pad met vier culturele makers om zo tot het ultieme portret te komen. 

Inspiratie

Jasper Krabbé gaat een weekend lang op stap met tv-maker, acteur en wereldreiziger Tom Waes, actrice en schrijfster Joy Delima, schrijfster en actrice Kim van Kooten en muzikant en bandleider Ernst Jansz (Doe Maar). 

blockquote
Om de kern van iemand te vangen in een portret leer ik iemand het liefst ook kennen.
Jasper Krabbé

Hij bezoekt samen met zijn gasten plekken die belangrijk voor hen zijn geweest. Jasper Krabbé: ‘Ik wil horen wat mijn gasten beweegt en raakt, wat hen heeft gemaakt tot wie zij nu zijn, waar hun roots liggen.’

Portretten van Krabbe - Tom Waes.JPG
Tom Waes en Jasper Krabbé | Beeld: David Vaessen
Portretten van Krabbe - Tom Waes.JPG

Creatie

Tijdens de reis vormt Jasper zich, tussen de activiteiten door, een beeld van al die kenmerken die samen iets over zijn hoofdgast zeggen en start hij met schetsen.

Terug in zijn atelier gaat Jasper aan de slag met alle schetsen, persoonlijke verhalen en plekken in zijn achterhoofd om tot zijn ultieme portret te komen. Als finale komt natuurlijk het spannendste moment: de onthulling van Jaspers portret aan de hoofdpersoon. 

Portretten van Krabbé zie je vanaf woensdag 29 maart 2023, om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2. 

Deel dit artikel