Rik van de Westelaken is terug in Rotterdam voor de live voorbeschouwing van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival! In de studio bespreekt hij samen met OG3NE de acts van vanavond. 

De drie zussen Lisa, Amy en Shelley vormen de groep OG3NE en zij vertegenwoordigden Nederland met het nummer Lights and Shadows op het Eurovisie Songfestival in 2017. Wat verwachten zij van de acts die we in de tweede halve finale te zien krijgen?

De tweede halve finale

Senhit treedt namens San Marino als eerste act van de avond op. Opvallend is dat ze optreedt met Amerikaanse rapper Flo Rida, bekend van o.a. Low en Whistle. IJsland kan door een corona geval helaas niet live optreden, maar in plaats daarvan zal de repetitie van Daði en zijn band Gagnamagnið worden uitgezonden. In totaal strijden vanavond 17 landen voor een plek in de finale op zaterdag 22 mei. 

Richard Groenendijk is de gezelligste razende reporter backstage en hij spreekt de presentatoren en gespannen deelnemers vlak voor ze het podium op moeten. 

Download de gratis Songfestival-app en beoordeel tijdens de uitzending alle deelnemende landen van de tweede halve finale op lied, act en outfit. Zo kun je jouw cijfer vergelijken met de mening van je vrienden én de rest van Nederland. 

Eurovisie Songfestival: De Voorbeschouwing van de 2e halve finale kijk je op donderdagavond 18 mei om 20.30 uur op NPO 1. 

Deel dit artikel