Nederland is volledig in de ban van het Eurovisie Songfestival. Met Het Grote Songfestivalfeest geniet je, tussen de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival, nog een keer van het beste wat het muziekspektakel de afgelopen 50 jaar heeft voortgebracht.

De allerbeste songfestivalhits

Nooit eerder stonden zoveel songfestivalhelden op één podium. Met optredens van Dana International, Teach-In, Emilie de Forest, Ruth Jacott, Keiino, Lenny Kuhr, Nicole, Johnny Logan, Netta en Loreen. De presentatie van Het Grote Songfestivalfeest ligt in handen van Edsilia Rombley met deskundig commentaar van Cornald Maas. Ook aanwezig zijn gastpresentatoren Buddy Vedder, Tim Douwsma en Emma Wortelboer die verrassende artiesten aankondigen. 

Welke artiesten treden op?

Andere nationale en internationale songfestivaldeelnemers die je in de uitzending terugziet zijn onder andere: Elena Paparizou (2005, Griekenland), Emmelie de Forest (2013, Denemarken), Gali Atari (1979, Israël), Katrina & The Waves (1997, Verenigd Koninkrijk), Sandra Kim (1986,België), Sergey Lazarev (2016 en 2018, Rusland) en Verka Serducha (2007, Oekraïne).

Het lied Ding-a-Dong van Teach Inn zal voor Nederland worden gezongen door Getty, Marlayne en Mandy Huydts. Ook Ruth Jacott (1993) en Edsilia Rombley (1998 en 2007) zullen hun songfestivallied nog een keer ten gehore brengen. 

Een herhaling van de concertregistratie van 'Het Grote Songfestivalfeest' zie je op woensdag 19 mei 2021 om 20.30 uur op NPO 3.

Deel dit artikel