Van intro’s raden tot het herkennen van bepaalde zinnen uit liedjes: er komen tal van bekende hits voorbij in het Songfestival Top 50 Muziekcafé. Test ook jouw eigen kennis over het Eurovisie Songfestival en speel de quiz!

Speel de quiz!


Een muzikaal spel

Vanuit de bruisende Eurovisie Songfestival-stad Rotterdam presenteert Dionne Stax het Songfestival Top 50 Muziekcafé. Er komen tal van bekende hits voorbij in dit muzikale spektakel. Onder leiding van pianisten Roel van Velzen en Thijs Boontjes spelen artiesten een spel rondom de grootste Songfestival-hits en de bekendmaking van de Internationale Songfestival Top 50.

Het team van Roel van Velzen bestaat uit Dave von Raven, Ruth Jacott en Rick Paul van Mulligen. Thijs Boontjes heeft teamgenoten Maria Fiselier, Berget Lewis en Richard Groenendijk aan zijn zijde.

Internationale Songfestival Top 50

De stemmen zijn geteld en de lijst van de Internationale Songfestival Top 50 van NPO Radio 2 is bekend. We kunnen alvast verklappen dat de top 3 volledig uit Zweedse songfestivalwinnaars bestaat. Maar wat is nou het beste songfestivalliedje aller tijden? De lijst met de grootste songfestivalklassiekers hoor je op zaterdag 22 mei van 12.00 tot 16.00 uur op NPO Radio 2.

Bekijk hier de top 50

Songfestival Top 50 Muziekcafé zie je op zaterdag 15 mei om 21.30 uur op NPO 1. 

Songfestival Top 50 Muziekcafé terugkijken

Deel dit artikel