In de podcast Alle wegen leiden naar Morricone neemt presentator Jet Berkhout de luisteraar mee in haar zoektocht naar de legende, Ennio Morricone (Rome, 10 november 1928 – aldaar, 6 juli 2020). Op 6 juli, de sterfdag van Morricone, worden luisteraars twee jaar later verrast met een zevende aflevering.

In deze laatste aflevering duikt Jet nog één keer in het leven van Morricone. Sinds de vorige aflevering van de podcast is er veel gebeurd: de maestro is overleden, er is een onthullende documentaire verschenen en Jet wordt onverwacht in Rome uitgenodigd door de familie van Morricone. Veel vragen uit de podcast worden alsnog beantwoord en nieuwe informatie komt aan het licht.

Jet Berkhout: "Ik vond voor deze aflevering weer wonderlijke soundtracks en composities, die eigenlijk alleen al met de titel een verhaal vertellen. Alles wat ik te weten ben gekomen maakt niet alleen zijn leven nog boeiender, maar ook zijn muziek is er nog aansprekender door geworden."

blockquote
Het is geweldig om nog één laatste keer de luisteraars mee te nemen in het wonderlijke levensverhaal van Morricone, aan de hand van muziek.
Jet Berkhout
Jet in huis Morricone-2.png
Jet in Rome in het huis van Morricone
Jet in huis Morricone-2.png

Alle wegen leiden naar Morricone in de pers

Vink Podcastgids: “Ongelofelijk goed verzorgd, het zit zo verschrikkelijk goed in elkaar, klinkt fantastisch, helemaal af.”

Podium Witteman: "De beste klassieke podcast."

Juryrapport Zilveren Reissmicrofoon: "Hoe Berkhout een luisteraar weet mee te trekken in haar muzikale kennis en passie bewees Berkhout ook in de podcastserie Alle wegen leiden naar Morricone."

Luister terug: Jet vertelt over de podcast bij Spraakmakers op NPO Radio 1

 

Beluister de podcast

Volg Jet op haar queeste naar Morricone in de podcast Alle wegen leiden naar Morricone, te beluisteren op jouw favoriete podcast-platform of op de website van NPO Radio 4
 

Deel dit artikel