De derde avond van Beste Zangers zit erop en ditmaal was het de avond van Claudia de Breij. Tijdens Beste Zangers de Podcast praat Jaap Reesema na met de gast van die avond. Jaap gaat met Claudia in gesprek over haar idolen, het schrijven van musicals en de cesartherapeut van Claudia. 

Claudia vertelt aan Jaap dat het nummer ‘Mag ik dan bij jou’ in een aantal landen is gecoverd, maar dat ze het zelf heel graag een keer wil uitbrengen in Duitsland. ''Misschien kan ik met Jan Smit eens een boom opzetten'', aldus Claudia.

blockquote
Misschien kan ik met Jan Smit eens een boom opzetten
Claudia de Breij

Barbara Streisand

Doordat Claudia veel luistert naar Neil Diamond, komt ze al snel in aanraking met Barbara Streisand. Voor haar muziek ontwikkelt ze al snel een voorliefde, met als lievelingsnummer ‘A piece of Sky’. Het liedje komt uit de film Yentl, waarvan de tagline ‘Nothing is impossible’ is. ‘’Daar heb ik zoveel houvast aan gehad als klein meisje’’, aldus Claudia.

Musicals

De zangeres is groot fan van Amerikaanse musicals. Ze is al een aantal keer gevraagd om te spelen in een musical, dit heeft ze tot nu toe altijd nog afgewezen. Haar liefde voor Amerikaanse musicals in combinatie met haar schrijfkunsten zouden ervoor kunnen zorgen dat ze ooit musicals gaat schrijven. Dat zou Claudia ooit graag eens willen doen, maar voor nu liggen er alleen conceptjes op de plank.

De favoriete musical van Claudia is ‘Hamilton’, die heeft ze al drie keer gezien. Met het nummer ‘That would be enough’ maakt ze nog steeds veel indruk op haar vrouw Jessica. Zeker als ze dit nummer op de piano speelt, dan krijgt ze haar bijna altijd ontroerd. 

Als tiener werd de muzikante verliefd op haar cesartherapeut. Ben jij benieuwd naar dit verhaal? Luister dan naar Beste Zangers de Podcast.

Deel dit artikel