Veertig jaar geleden bracht Marvin Gaye op 8 november zijn allerlaatste album 'Midnight Love' uit, met daarop de grote hit 'Sexual Healing'. De legendarische zanger heeft niet lang van zijn comeback kunnen genieten, omdat hij op 1 april 1984 dood werd geschoten door zijn vader. Eén dag voor zijn vijfenveertigste verjaardag. Wat gebeurde er binnen de muren van Marvins ouderlijk huis in Los Angeles, tot het moment waarop zijn streng-religieuze vader een revolver op hem richtte? In de podcast-serie ‘De Laatste Dagen Van… Marvin Gaye’ duiken makers Wibo Dijksma, Anne Hurenkamp en Michiel Tjepkema in het turbulente leven en de gewelddadige dood van de zanger.

In de zesdelige serie van de podcast 'De Laatste Dagen Van... Marvin Gaye' gaan de makers opzoek naar de reden hoe het zó mis kon gaan tussen Marvin en zijn vader. Marvin zijn problematische jeugd, bijzondere carrière en zijn heftige laatste dagen komen allemaal aan bod. Aan de hand van interviews met familie, vrienden en kenners, maar ook met zeldzaam archiefmateriaal proberen de makers te ontdekken wie de echte, vaak ongrijpbare Marvin Gaye was. Wat bleef er verborgen voor de ogen van het grote publiek? Was zijn dramatische einde te voorkomen geweest? Lukt het bovendien nog om familieleden te vinden die de moord van dichtbij mee maakten? 

Marvin Gaye groeide uit tot de Prince of Motown. Met zijn gouden stem zong hij zijn nummers de hitlijsten in. Niet alleen had hij bekende nummers als 'I Heard Through The Grapevine' en 'What’s Going On en Sexual Healing', maar hij heeft ook onvergetelijke duetten gezongen als 'It Takes Two' en 'Ain’t No Mountain High Enough'. 

In de laatste twee afleveringen reizen Wibo, Anne en Michiel af naar het Belgische Oostende, waar de zanger ruim anderhalf jaar woonde. Een bijzonder en verrassend hoofdstuk in zijn levensverhaal. Welke sporen zijn daar nog van hem te vinden? Samen met muzikant Alvin Lewis ontleden de makers Marvins meesterwerk What’s Going On. Ook spreken zij met soul-kenners en -muzikanten als Leo Blokhuis, John Williams, Leona Philippo en Steffen Morrison over het maatschappelijk belang dat het album What’s Going On nu nog heeft.

De Laatste Dagen Van… Marvin Gaye is vanaf 8 november (deel 1, 2 en 3) en 15 november (deel 4, 5 en 6)  te beluisteren via nporadio5.nl/podcast en alle populaire podcast-apps.

Deel dit artikel