Zijn de wapens echt, hoe worden bloed en verwondingen gemaakt, wie zoekt alle locaties uit, doen acteurs hun eigen stunts, wie maakt de muziek, hoe is het om bad guy te spelen, waarom draagt Wolfs cowboylaarzen en is het haar van Eva echt? Het zijn slechts een paar van de vele vragen die fans en trouwe kijkers van Flikken Maastricht al jaren bezighouden. Ga mee achter de schermen van Nederlands populairste politieserie in Flikken de Podcast. 

In de 16 seizoenen van de langstlopende dramaserie is er dan ook veel gebeurd en hebben Wolfs, Eva, Marion en Romeo van alles meegemaakt. En dat geldt niet alleen voor de karakters in de serie, ook op de set is er een bijzondere band tussen de cast en crew.

Het is na al die jaren tijd om alle mooie verhalen boven tafel te krijgen en de meest prangende vragen te beantwoorden in Flikken de Podcast.

Luister de trailer van Flikken de Podcast

Stunts, wapens, verhaallijnen en meer

De televisieserie heeft een speciaal plekje in het hart van host Ben Prins. In Flikken de Podcast neemt hij de fans tien afleveringen lang mee ‘achter de schermen’. In elke aflevering bespreekt hij een ander thema; van stunts, wapens en de politie, tot locaties, muziek, verhaallijnen en kleding.

Veilig leren schieten

Cast en leden van de crew vertellen over hun meest memorabele momenten, leuke anekdotes en opvallendste afleveringen en gaan samen met Ben in op brandende vragen van trouwe kijkers. 

Zo vertelt de stunt coördinator over de levensgevaarlijke stunt waarbij Victor Reinier boven een werkende papierversnipperaar hing, horen we hoe de scenarioschrijver al die jaren de spanning in de verhaallijnen vasthoudt en legt de wapenspecialist uit hoe hij de acteurs veilig heeft leren schieten.

Bloederige wonden

Maar ook vertelt de grimeur hoe hij een bloederige schiet- of snijwond maakt en horen we van de editor wat het Flikken DNA is en hoe dat iedere aflevering terugkomt.

→ Stel jouw vraag voor de podcast en wie weet hoor je 'm terug!

Flikken De Podcast is vanaf vrijdag 18 februari 2022 te beluisteren via alle podcastkanalen.

Deel dit artikel