In Beste Zangers de Podcast praat Jaap Reesema met de deelnemers van Beste Zangers over hun deelname. Ferdi vertelt over een nieuwe musical waar hij creative director van is. Daarnaast worden twee van zijn grote hits gebruikt in grote buitenlandse series zoals ‘Stranger Things’ en ‘The Crown’. Ook bespreken ze de veelzijdigheid van Ferdi zijn carrière.  

Musical ‘Rock Me Amadeus’

Ferdi Bolland heeft al heel wat betekent in de muziekwereld. Op dit moment is Ferdi druk bezig met het maken van musicals. Na Beste Zangers vliegt hij direct door naar Wenen, omdat hij daar bezig is met een musical over het leven van de muzikant Falco. De musical gaat ‘Rock Me Amadeus’ heten, genoemd naar de grote hit van Falco. 

Eerder heeft Ferdi al ervaring opgedaan op het gebied van musicals. Samen met Joop van den Ende heeft hij ‘De drie Musketiers’ gemaakt, die later ook in Duitsland werd opgevoerd.

Status Quo

Het lied van Bolland & Bolland ‘You’re In The Army Now’ werd door de cover van Status Quo een enorme hit. Ferdi zijn eerste gekochte singel was van diezelfde band. ‘Pictures of Matchstick Men’ werd uitgebracht in 1968. Dat uitgerekend Status Quo zijn liedje zou coveren, had hij totaal niet verwacht.

blockquote
Dat is een weirde tijdsboog, dat was onvoorspelbaar.
Ferdi Bolland

‘In the Army Now’ wordt een derde leven ingeblazen, wanneer de duurste Netflix serie ooit ‘The Crown’ gebruik maakt van het nummer. Het lied wordt gebruikt tijdens een scène met Prins Andrew. 

Carrière

In de carrière van Ferdi is vanalles aan bod gekomen. Zo heeft hij samengewerkt met Gerard Joling, maar ook met grote rockbands. Ferdi en zijn broer Rob hebben naast deze grote namen ook een album geproduceerd voor het Britse model Samantha Fox. Ferdi geeft aan dat de gebroeders Bolland alle liedjes met een hoge stem hebben gezongen, omdat zij zelf helemaal niet kon zingen.

Deel dit artikel