Wil je beginnen met hardlopen, maar weet je niet hoe? De Klassieken staat voor je klaar! Running coach Ab Nieuwdorp leert je in negen weken 30 minuten lang hardlopen, en dat op de allermooiste klassieke muziek.

Hardlopen is lekker en klassieke muziek is fijn. Wat nou als je die twee kan combineren? Dat dacht het NPO Radio 4-programma De Klassieken ook, en daarom stelden ze stelde samen met atleet Tom Wiggers het Fit op 4-trainingsschema samen: negen weken lang, drie keer per week rennen, met als einddoel 30 minuten non-stop hardlopen.

BELUISTER DE PODCAST FIT OP 4

De hardlooptrainingen zijn gratis te downloaden en beluisteren via NPO Radio 4, Apple Podcast en Spotify.


Running coach

Presentator van De Klassieken Ab Nieuwdorp is tijdens je rondje hardlopen je running coach. Tijdens de training geeft Ab je loopinstructies en voorziet hij je van leuke en nuttige informatie over de muziek die je op dat moment hoort. Van Bach en Beethoven tot Copland en Bernstein - de hele muziekgeschiedenis komt voorbij, speciaal geselecteerd op ritme en lengte.

blockquote
30 minuten non-stop hardlopen? Dat is net zo lang als Mozarts ‘Veertigste symfonie’.
Running-coach Ab Nieuwdorp

Afspeellijsten

Heb je tijdens het rennen een mooi stuk gehoord? Alle werken die in de podcasts zijn gebruikt, staan verzameld in handige afspeellijsten.

Deel dit artikel