Wil je beginnen met hardlopen, maar weet je niet hoe? Running coach Ab Nieuwdorp staat voor je klaar en leert je in negen weken 30 minuten lang hardlopen, en dat op de allermooiste klassieke muziek.

Hardlopen is lekker en klassieke muziek is fijn. Wat nou als je die twee kan combineren? Dat dachten ze bij het NPO Radio 4-programma De Klassieken ook, en daarom stelden ze stelde samen met atleet Tom Wiggers het Fit op 4-trainingsschema samen: negen weken lang, drie keer per week rennen, met als einddoel 30 minuten non-stop hardlopen.

BELUISTER DE PODCAST FIT OP 4

De hardlooptrainingen zijn gratis te downloaden en beluisteren via NPO Radio 4, Apple Podcast en Spotify. Download ook het hardloopschema, waarmee je in één oogopslag kunt zien wat je moet doen tijdens je training en precies kunt bijhouden hoe ver je bent!

Download en print je Fit op 4 hardloopschema:


Running coach

Presentator van De Klassieken Ab Nieuwdorp is tijdens je rondje hardlopen je running coach. Tijdens de training geeft Ab je loopinstructies en voorziet hij je van leuke en nuttige informatie over de muziek die je op dat moment hoort. Van Bach en Beethoven tot Copland en Bernstein - de hele muziekgeschiedenis komt voorbij, speciaal geselecteerd op ritme en lengte.

blockquote
30 minuten non-stop hardlopen? Dat is net zo lang als Mozarts ‘Veertigste symfonie’.
Running-coach Ab Nieuwdorp

Facebook-groep

In 2021 rennen we samen het voorjaar in! Ga samen met anderen de uitdaging aan en leer de komende 10 weken hardlopen. In de Fit op 4 Facebook-groep kun je jouw ervaringen en tips delen en lezen. Je vindt hier de wekelijkse afleveringen van de podcast, inspiratie en motivatie. Zo gaan we samen vanaf dinsdag 1 maart 2022 voor 5 of 10 km hardlopen! Klik hier om lid te worden. Ready, set, go!

Afspeellijsten

Heb je tijdens het rennen een mooi stuk gehoord? Alle werken die in de podcasts zijn gebruikt, staan verzameld in handige afspeellijsten.

Deel dit artikel