Radiomaker Stef Visjager maakte een radiobewerking van de musical Heerlijk Duurt Het Langst van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. De radiomusical zit vol bekende liedjes in een nieuw arrangement van Bob Zimmerman.

BELUISTER DE RADIOMUSICAL OP DE WEBSITE VAN RADIO 1

Beluister en download de radiomusical als podcast in iTunes

Heerlijk Duurt Het Langst is de eerste en misschien wel meest bekende musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. De musical uit 1965 geldt als de eerste echte Nederlandse musical die in de theaters werd opgevoerd. Op aandragen van radiomaker Stef Visjager besloten de AVRO en producent Flinck Film deze musical nieuw leven in te blazen en te produceren als radiomusical. De radiomusical is bewerkt en geregisseerd door Stef Visjager en met nieuwe arrangementen van Bob Zimmerman.

Op een mooie Pinksterdag

AVRO Radio zond deze musical uit in een speciale uitzending van het programma Musical Moods op NPO Radio 2 op zondag 22 mei 2011, in de week dat Annie M.G. Schmidt 100 jaar zou zijn geworden. De radiomusical wordt uitgevoerd door een sterrencast met o.a. Tjitske Reidinga, Pierre Bokma en Huub van der Lubbe. In de musical zitten klassieke liedjes als Op een mooie Pinksterdag, Zeur Niet, Ze mag hem hebben en Kom Kees. Dit typische Annie M.G. Schmidt-verhaal zit vol sterke, snerende dialogen en rake typeringen. 

Dagelijkse beslommeringen

Heerlijk Duurt Het Langst draait om de dagelijkse beslommeringen van het echtpaar Marian en Ido en hun zestienjarige dochter Pinkie. Ido is niet trouw aan zijn vrouw, zij op haar beurt zoekt haar heil bij buurman Ton. Als Pinkie thuiskomt met de Turkse Ali en haar ouders vertelt dat ze met hem naar Turkije zal emigreren, doen die er alles aan haar in Nederland te houden. 

De cast bestaat uit:

  • Tjitske Reidinga [Marian]
  • Pierre Bokma [Ido]
  • Huub van der Lubbe [Ton]
  • Arjan Ederveen [kruidenier]
  • Lottie Hellingman [Emma]
  • Olga Zuiderhoek [Stem moeder]
  • Noa Koch [Pinkie]
  • Bart Rijnink [Wim, Ali, Antonio]

Op een mooie Pinksterdag

Deel dit artikel