Domme vragen bestaan niet?? One’sy Muller en Vinny Tailor zijn erachter gekomen dat dat wel zo is! In de podcast Domme Vragen Bestaan Wel onderzoeken zij samen met een gast wat ongemakkelijke, pijnlijke, directe, grappig bedoelde of kwetsende vragen en opmerkingen met iemand doen. Wat moet je nou écht niet vragen aan iemand die net gehoord heeft dat ‘ie kanker heeft? Waarom zit iemand die dik is niet op jouw dieetadvies te wachten? En wat wil een homo wél horen? In de podcast Domme Vragen Bestaan Wel zoeken One'sy en Vinny het in drie afleveringen uit.

Domme vragen #4: Ramadan met Ouassima Tajmout

Ouassima Tajmout
Ouassima Tajmout
Ouassima Tajmout

Als Ouassima Tajmout een euro kreeg voor elke keer dat ze ‘nee’ antwoordde als iemand haar vroeg of ze tijdens de ramadan ook geen water mocht drinken, was ze nu rijk. Sinds ze als meisje van 13 meedoet aan de islamitische vastenmaand, is dat een van de vragen die haar altijd gesteld worden. Waarom Ouassima vindt dat ze geen respect verdient omdat ze meedoet aan de Ramadan, of ze het vervelend vindt als iemand voor haar neus eet terwijl ze vast en wat ‘ramadangoals’ zijn, vertelde ze aan One’sy en Vinny in deze aflevering van Domme Vragen Bestaan Wel.

Ouassima Tajmouts Instagram-pagina
What not to say to a Muslim during Ramadan
Wat is de Ramadan?

Domme vragen #3: Kanker hebben met Rachel Franse

Rachel Franse
Rachel Franse
Rachel Franse

Volgens cijfers van het KWF krijgen in Nederland jaarlijks ongeveer 110.000 mensen kanker. Dat komt neer op 12 mensen per uur. Rachel Franse was daar één van. Hoe mensen reageerden op haar ziekte en wat zij daarvan vond, vertelt ze in deze aflevering van Domme Vragen Bestaan Wel. Ook legt ze Vinny en One’sy uit waarom je nooit aan iemand moet vragen of ‘ie weet hoe ‘ie aan de kanker komt en of je mag vragen of iemand genezen is van de ziekte.

Domme vragen #2: Dik zijn met Merel Wildschut

Merel Wildschut
Merel Wildschut
Merel Wildschut

Merel Wildschut was als kind al zwaar, of 'dik', zoals ze het zelf noemt. Van het niet in gymkleding passen tot opmerkingen van schoolvriendinnetjes en haar familie, Merel werd en wordt door anderen altijd gewezen op haar (over)gewicht. In deze aflevering van Domme Vragen Bestaan Wel vertelt ze aan Vinny en One’sy wat die vragen en opmerkingen met haar doen en waarom dik zijn niet automatisch betekent dat je ongezond bent.

Blog Merel
Implicit Association Test Harvard

Domme vragen #1: Gay zijn met Ricky Mohabbat

Ricky Mohabbat
Ricky Mohabbat
Ricky Mohabbat

Mag je er vanuit gaan dat een man die zich ‘vrouwelijk’ gedraagt homo is? Volgens Ricky Mohabbat niet. Welke andere aannames mensen doen op basis van zijn geaardheid deelt hij in deze aflevering van Domme Vragen Bestaan Wel. Ook legt Ricky aan Vinny en One’sy uit waarom het onbeschoft is om te vragen wie het ‘mannetje’ en 'vrouwtje’ is en of een date tussen twee mannen anders is dan een date tussen een man en vrouw.

Ricky’s YouTube-kanaal
Aflevering Ellen
Aflevering Goede Tijden, Slechte Tijden

Deel dit artikel