Blanks is te gast in de tweede aflevering van Beste Zangers de Podcast. De avond van Blanks zit erop en daar moet natuurlijk over worden nagepraat. Ook heeft Jaap nog een aantal nummers voor Blanks waar bijzondere verhalen aan vast zitten.

Blanks vertelt dat Jaap veel indruk op hem heeft gemaakt met ‘Ik hoor alleen bij jou’. Jaap heeft een Nederlandse versie van het nummer ‘I’m sorry’ gemaakt. ''Vanaf zin één was dat direct raak’', aldus Blanks. 

Daarnaast vertelt hij dat hij in zijn jeugd is opgegroeid met Harrie Jekkers en de Foo Fighters. Zo mooi’ is een nummer van Harrie Jekkers waar Blanks goede herinneringen aan koestert. Ook spelen de Foo Fighters een rol in zijn jeugd. ‘’Mijn vader was op een gegeven moment fan van de Foo Fighters en toen kreeg ik dat hele album ook mee’’. 

Eerste single

Ook heeft Jaap, Blanks zijn allereerste single naar boven weten te halen; If you ever change your mind’. Dit nummer staat niet meer op Spotify, maar is nog wel online te vinden als je goed zoekt. In de podcast vertelt Blanks waarom hij het nummer van de streaming platforms heeft gehaald. 

blockquote
Waarom is dit nummer niet uitgekozen?
Jaap

Carnavalshit

En we sluiten af met een nummer dat je niet direct aan Blanks koppelt, maar waar hij zeker een grote rol in heeft gespeeld; ‘Frikandel speciaal’. Een carnavalsnummer van Stefan de Vries, Sean Demmers en Bram Krikke. ''Waarom is dit nummer niet uitgekozen?''  vraagt Jaap zich af met een knipoog. 

Deel dit artikel