In Beste Zangers de Podcast praat Jaap Reesema met de deelnemers van Beste Zangers over hun deelname. Dit keer is Jaap zelf aan de beurt, dus voor deze ene keer neemt Jan Smit het stokje over. Er is deze aflevering niet alleen een nieuwe presentator, maar ook een nieuwe opnamelocatie doordat het weer het niet toe liet.

Claudia haar vertaling van ‘Diamond of the soles on her shoes’ heeft enorm veel indruk gemaakt op Jaap. Met ‘Jasje van goud’ wist ze Jaap te ontroeren en dat had hij niet verwacht. Met haar kleinkunst beschrijft ze precies hoe Jaap zich op dat moment voelde. Hij zat in de tijd dat hij in de Hermes Houseband zat niet lekker in zijn vel. Jaap was op dat moment een stuk zwaarder, waardoor ook zijn gouden jasje iets te strak zat. 

blockquote
Dat bezong Claudia zo ongelofelijk mooi, zij is gewoon een kunstenares.
Jaap Reesema

Hoe hard je ook rent

Tijdens Beste Zangers zijn niet alle liedjes van Jaap gezongen. Zo is het nummer ‘Hoe hard je ook rent’ door niemand uitgevoerd. Jan kan dat niet begrijpen, want volgens hem is dat één van de mooiste Nederlandstalige nummers ooit gemaakt. Hij vindt het nummer zó mooi, dat hij dit speciaal voor Jaap heeft gezongen tijdens de bruiloft van Nick Schilder. Alhoewel Jan tijdens de bruiloft misschien iets teveel borreltjes op had, blijft hij erbij dat dit nummer een plek had verdiend in Beste Zangers.

Ondernemer

Al jaren is Jaap bevriend met Sander Schimmelpenninck, waarmee hij inmiddels een goedlopend podcast bedrijf heeft. Ooit begonnen ze met een pizzeria, maar dat was niet zo’n succes. Aan de keukentafel zijn Jaap en Sander de ‘Zelfspodcast’ begonnen, dat leidde tot groot succes. Daarna besloten ze dit ook voor andere podcast te gaan doen, waardoor ze zijn gestart met Tonny. Inmiddels hebben Jaap en Sander gemiddeld zo’n 35 mensen voor zich werken.

Jake Reese

In het buitenland is Jaap zijn alter ego bekender onder de naam Jake Reese. In de dance scene heeft Jaap verschillende nummers uitgebracht met onder andere Armin van Buuren, Hardwell en David Guetta. Samen met Hardwell heeft hij het nummer ‘Mad World’ uitgebracht, wat een enorme hit is geworden. Jaap schrijft deze nummers vaak als ballad, waar later een beat onder wordt gezet.

Deel dit artikel