In Beste Zangers de Podcast praat Jaap Reesema met de deelnemers van Beste Zangers over hun deelname. Dit keer is het niet de beurt aan een deelnemer, maar aan de presentator van het programma; Jan Smit. Hij presenteert Beste Zangers al jaren en heeft dus heel wat te vertellen. Alle hoogtepunten van de afgelopen 15 seizoenen komen aan bod in deze podcast.

Al jaren presenteert Jan Smit het programma Beste Zangers. Samen met Jaap Reesema praat hij over de hoogtepunten van de afgelopen vijftien jaar. Eén van die hoogtepunten was Davina Michelle met het nummer ‘Duurt te lang’. Tijdens de opnames ontstond al het vermoeden dat het een hele grote hit kon worden.

Twintigjarig jubileum

Alhoewel Jan zelf een gewaardeerd artiest is, heeft hij nog nooit meegedaan aan het programma. Tijdens zijn twintigjarig jubileum is er wel tijdens een speciale uitzending het nummer ‘Thank You For The Music’ gezongen door OG3NE. 

Door de wind

In 2019 hebben Nick & Simon het stokje van Jan overgenomen, omdat hij tijdelijk uit de running was. Tijdens dit seizoen zong Miss Montreal het nummer ‘Door de wind’. Jan heeft dat seizoen thuis vanaf de bank gekeken. Bij het nummer van Miss Montreal had hij direct door dat dit wel eens kon gaan scoren.

Groot succes

Niet alleen in Nederland is Beste Zangers een groot succes. Inmiddels wordt het programma in zeventien landen uitgezonden. In Duitsland hebben Floor Jansen en Ilse de Lange deelgenomen aan het programma. Het is daar zelfs groter dan The Voice. 

Een memorabel moment van Beste Zangers was het nummer ‘Phantom of the opera’. Tijdens het nummer brak er noodweer uit op Ibiza. Het begon zo erg te stormen, dat Floor Jansen en Henk Poort maar net het nummer af hebben kunnen zingen. Daarna moest iedereen heel snel de set verlaten.

Deelnemers

Tot slot bespreken Jan en Jaap een aantal namen van zangers die geschikt zouden zijn voor Beste Zangers. 

Deel dit artikel