In een nieuwe serie van de podcast Daders komen moordenaars, terroristen en zware criminelen aan het woord. Wat bezielt iemand om zijn eigen vriendin te onthoofden? Waarom wil iemand zichzelf opblazen voor zijn geloof? En hoe is het mogelijk dat een drugscrimineel een rivaal kan liquideren zonder enige wroeging? In open, directe en confronterende gesprekken werpt Cas de Jong (EenVandaag) een blik in het brein van mensen die tot het ergste in staat bleken te zijn.

→ Daders is hier te beluisteren

  Moord in de slaapkamer

  In de eerste aflevering gaat Cas het gesprek aan met Mike (39). Hij vertelt in detail hoe hij in hun slaapkamer zijn vriendin op gruwelijke wijze om het leven brengt. "Ik ben naar de keuken gelopen, heb een mes gepakt en toen heb ik haar strot doorgesneden. De vrouw waar ik heel veel van hield, heb ik vermoord. Ik begrijp nog steeds niet waarom ik dat gedaan heb."

  blockquote
  De vrouw waar ik heel veel van hield, heb ik vermoord
  Mike, brengt op koelbloedige wijze zijn vriendin om het leven

  Bekijk de trailer van Daders

  Meerdere liquidaties

  Ook voormalig drugscrimineel Daniel (56) bleek tot het ergste in staat te zijn toen hij meedraaide in de top van de georganiseerde misdaad. Openhartig spreekt hij over meerdere liquidaties waar hij betrokken was. 

  "Als iemand mij kwaad heeft gedaan of extreem gegriefd, dan zijn er geen grenzen. Op zo'n moment staat als een paal boven water dat zo iemand eraan gaat. Klaar, dat is al lang besloten."

  blockquote
  Als iemand mij kwaad doet, dan gaat 'ie eraan
  Daniel

  Sterven als martelaar

  De ex-terrorist Jason Walters had juist helemaal niets met geweld toen als als radicale moslim een handgranaat gooide richting een arrestatieteam in het Haagse Laakkwartier. Hij was er volledig van overtuigd dat hij daar zou sterven als martelaar.

  "We wilden geen zwakte tonen richting ongelovigen. Ik stak op een gegeven moment expres mijn hoofd uit het raam en riep" Schiet dan, schiet"! Ik hoopte echt op een kogel, dan zou ik in het paradijs komen."

  Iedere week 1 levensverhaal

  Naast Mike, Daniel en Jason komen er nog drie andere criminelen aan het woord. Eric (50) die zeer gewelddadige gewapende roofovervallen pleegde, Nina (48) die als enige vrouw opereerde in de leiding van een drugssyndicaat waar miljoenen in omgingen en Okkie (49) die twee schilderijen uit het Vincent van Gogh Museum roofde.

  Het tweede seizoen van Daders is vanaf dinsdag 6 april 2021 te beluisteren via:

  Deel dit artikel